Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Kranju

Užas u susjedstvu: Učitelj uhvatio učenika za vrat i tri puta ga ubo olovkom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Učitelj osnovne škole u Kranju u Sloveniji nasrnuo je na učenika te ga je tri puta olovkom ubo u vrat.

U osnovnoj školi u Kranju učitelj je nasrnuo na učenika. Navodno ga je uhvatio za vrat, odgurnuo te tri puta ubo olovkom.

Uprava škole je učitelja nakon incidenta udaljila s nastave te nema kontakta s učenicima. Protiv njega je pokrenuta istraga, a kako navodi 24ur, učitelj je već imao pisano upozorenje pred otkaz koje je dobio prošle godine.

Napad se dogodio početkom listopada, no policija nije otkrila identitete.

Pročitajte i ovo Policija Očevid u tijeku U teškoj prometnoj nesreći kod Splita poginule dvije osobe, policija traži očevice  

"Moj sin je zadobio tri uboda olovkom. Prvo je učitelj nasrnuo na njega, odgurnuo ga i uhvatio ga za vrat. Nije bilo nikakvog posebnog razloga, samo nekoliko razmijenjenih rečenica između njega i mojeg sina, koji je iznenada doživio fizički napad pred svojim kolegama iz razreda", rekao je otac napadnutog učenika.

Događaj su u školi shvatili vrlo ozbiljno te je ravnateljica Lucija Rakovec odmah reagirala i pokrenula sve postupke, a razgovarala je i s ocem, učenikom, učiteljem i drugima nakon čega je obavijestila policiju.

"Isti dan poslijepodne obavila sam još jedan duži razgovor s učiteljem te sam poslijepodne otišla na razgovor u policiju, obavijestila sam ministarstvo i školsku inspekciju i konzultirala se s njima o mjerama", istaknula je Rakovec, ravnateljica Osnovne škole Jakoba Aljaža u Kranju.

Pročitajte i ovo Automobili ostavljeni na javnoj površini Rastući problem Groblje starih automobila u samom centru Zagreba, vlasnik poručuje: "Mene baš briga za jedan auto od 100 eura. Neka mi ga sutra odvezu!"

"Otišli smo liječniku, ubod olovkom dogodio se u predjelu struka, podlaktice, ali i lica. Srećom nije bilo težih posljedica. Sin je bio šokiran, a i naša obitelj. Imao je ocjenu vrlo dobar u istom predmetu prošle godine, sukoba nije bilo - ali još jednom naglašavam da nije uvijek lako raditi u školi. To nikako ne opravdava ovu zaista iznimnu, sablažnjivu reakciju kada odrasli učitelj nasrne na dijete", ispričao je otac.

Iz policije su poručili da se provode radnje zbog sumnje da je riječ o kaznenom djelu te da su o svemu obavijestili državno odvjetništvo.

Prema neslužbenim informacijama, učitelj je na bolovanju, a iz škole su potvrdili da je učitelj već dobio pisanu opomenu pred otkaz zbog neprimjerene komunikacije s učenicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene