Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rastući problem

Groblje starih automobila u samom centru Zagreba, vlasnik poručuje: "Mene baš briga za jedan auto od 100 eura. Neka mi ga sutra odvezu!"

Sramotan prizor. Gomila odbačenih, starih automobila u samom centru Zagreba. Godinama zauzimaju parkiralište kojeg ionako nema dovoljno. Sve je više takvih starih olupina po gradu pa se o tom problemu oglasio i sam gradonačelnik Tomislav Tomašević. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Matea Ćorić Brunović.

Žila kucavica u centru grada, a kraj toga groblje starih automobila. Vlasnica susjedne trgovine Ivanka ljutita je jer kupci nemaju gdje parkirati. Proziva vlasnika.

"Strašno smeta. Kao prvo ruglo je, sramota. Tu je Meridijan, tu kad idu, svi uglednici prolaze, pa što to nije sramota?" rekla je za Dnevnik Nove TV.

Bivši vlasnik automehaničarske radionice Davor Mravunac uvjerava da su svi automobili registrirani i da će ih maknuti.

Pročitajte i ovo Ivan Anušić Susret premijera i župana Na Predsjedništvu HDZ-a brojne teme. Anušić: "Neću potezati nikakva pitanja"

"Meni je inspekcija naredila da u 24 sata maknem vozila i maknut ću vozila", kaže i dodaje: "Mene baš briga za jedan auto od 100 eura. Neka mi ga sutra odvezu!"

Iz Grada potvrđuju da je samo na toj lokaciji pronađeno 10 automobila u derutnom stanju. U susjednoj ulici još ih je toliko. Starih olupina sve je više, ove godine s javnih površina uklonjeno je njih 138.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Poljskoj pobjednik je liberalna oporba Sada je i službeno, Poljska želi promjenu: Vladajuća stranka osvojila najveći broj glasova, ali nema s kim u koaliciju

Tomislav Tomašević kaže da se radi na rješenju. "Znam za taj problem. Komunalno redarstvo dobilo je upute. Jednostavno nered u javnom prostoru nećemo tolerirati", poručio je.

Što su drugi građani imali reći, pogledajte u videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene