Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javnost bijesna

Nakon 48 godina najozloglašeniji ubojica izlazi na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Davne 1966. ubio je tri policajca, a na izricanju presude prije 48 godina čak su najavili da nikada neće razmotriti njegovo puštanje na slobodu.

78-godišnjak, koji je dobio doživotnu zatvorsku kaznu jer je ubio tri nenaoružana policajca u kolovozu 1966. godine, u ponedjeljak popodne je pušten iz zatvora Littlehey u Cambridgeshireu, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

Roberts je bio u bandi koja je ubila policijskog detektive Christophera Heada (30), Constablea Davida Wombwella (25) i Constablea Geoffreyja Foxa (41).

U vrijeme presude sudac Hildreth Glyn-Jones, Robertsu je rekao kako zbog težine zločina misli da nikada neće razmotriti da ga na slobodu pusti ranije.

Ali, britanski Odbor za ponovno razmatranje kazni, smatrao je da je Roberts zadovoljio uvijete za puštanje iz zatvora.

VIDEO Ovako izgleda unutrašnjost kuće sotonističkog ubojice

'Prijestupnici na doživotnim kaznama podvrgnuti su strogim kontrolama onoliko dugo koliko predstavljaju rizik. Ako ne poštuju uvijete puštanja odmah ih se vraća u zatvor', priopćio je odbor odbivši komentirati pojedinačni slučaj.

Vjeruje se da Roberts sada živi u jednom zatvorskom hostelu te mu nije dodijeljen novi identitet. Kasnije će biti preseljen u zaštićeni smještaj.

Policijsko udruženje priopćilo je kako su ljuti i policajci i javnost zbog vijesti da je ubojica policajaca pušten iz zatvora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene