Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozreli ga

'Mladić iz šume' izmislio priču kako bi živio na račun države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je dvadesetogodišnjak izmislio prilično nevjerojatnu priču o tome kako je proveo posljednjih pet godina

U rujnu prošle godine u jednu berlinsku policijsku postaju ušetao je mladić koji je na engleskom jeziku rekao kako ga je otac odveo u šumu nakon što mu je majka poginula u automobilskoj nesreći kad je imao 12 godina. Rekao je kako su danju lutali šumom uz pomoć karata i kompasa, a noću spavali u šatorima i špiljama.

Pročitajte i ovo Ris na području Parka prirode Učka Lijepo iznenađenje U Parku prirode Učka snimljena je rijetka "velika zvijer": Ova divlja životinja na tom području nije viđena desetljećima Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 1 sajam turizma u Berlinu Ministrica Brnjac poslala važnu poruku iznajmljivačima

Dodao je i kako ga je otac zvao imenom Ray te da je rođen 20. lipnja 1994. godine, ali tvrdi da ne zna svoje prezime niti odakle je. Vlastima je rekao kako mu je otac umro u kolovozu 2008. godine te ga je pokopao u šumi i krenuo na put prema sjeveru.

>> VIDEO: Ostavili iza sebe stres i brige i otišli u divljinu

No, kako se ispostavilo, sve je to bila prevara. Mladić, sada indentificiran kao Robin Van Helsum, 20-godišnjak iz Nizozemske, konačno je priznao kako je cijelu priču izmislio.

'OK, ulovili ste me, zovem se Robin i cijelu sam priču izmislio', rekao je prevarant kada mu je policija s novim informacijama o njegovu identitetu pokucala na vrata.

Iz Berlinske policije su priopćili kako je Robin pobjegao od kuće i cijelu priču izmislio jer se zaželio novog života i jer je shvatio da može iskorištavati državu kako bi mu plaćali stanarinu školovanje i zdravstvennu skrb.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene