Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Sloveniji

U središtu Ljubljane psi rastrgali čovjeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U samom središtu Ljubljane tri su psa na smrt rastrgala svojeg vlasnika, javlja portal 24ur.

Tragedija se dogodila u Oržamovoj ulici gdje su još 2006. godine bullmastifi napali i teško ozlijedili 36-godišnjeg muškarca. Nesretnik je jedva preživio napad i nakon toga imao više operacija, a o tome se još vodi odštetni postupak pred slovenskim sudovima. 'Policija je dojavu da su psi napali osobu dobila u 16.30. Muškarac je preminuo od teških ozljeda', priopćila je ljubljanska policija koja i dalje provodi istragu i utvrđuje okolnosti događaja. Prema neslužbenim informacijama, piše 24ur, čovjeka su napala tri psa, od kojih su dva sudjelovala i u napadu 2006. Policajci su dva psa ustrijelili dok je treći uspio pobjeći.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Vlasnik kojega su psi ubili naslijedio ih je od partnerice koja je umrla nekoliko godina nakon prvog napada pasa na prolaznika. Tragični ishod ponovo je pokrenuo pitanje uvjeta držanja opasnih pasa u Sloveniji. Psima je nakon napada na prolaznika 2006. bilo određeno usmrćenje, ali je ministarstvo poljoprivrede odluku kasnije opozvalo nakon što su vlasnici pristali na stroge uvjete u kojima ih smiju držati. Slovenski mediji navode da su psi nakon toga tri godine proveli u utočištu, gdje su bili na preodgoju i obuci, ali da su i tom prilikom napali i lakše ranili instruktoricu. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene