Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jaki pljuskovi

Slovenci očekuje veliku oluju: Proglašen CRVENI alarm!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenska agencija za okoliš (ARSO) proglasila je u srijedu "crveni alarm", najviši stupanj upozorenja zbog opasnosti od prirodnih nepogoda, za zapadne i južne dijelove države.

Alarm vrijedi od četvrtka, kad se najavljuju jake padaline, te za iduća tri dana, a očekuje se da će nevrijeme prestati u subotu ujutro.

Pročitajte i ovo Rijeka Sava u Zagrebu, ilustracija Crveni meteoalarm FOTO/VIDEO Uskoro vrhunac vodenog vala u Zagrebu: "Stiže brže nego što se očekivalo, ali ima i dobra vijest..." Snažna kiša u Rijeci izazvala poplave Snažna kiša VIDEO Rijeka je opet bila pod vodom, građani ne znaju bi li se smijali ili plakali: "Ima li tko za posuditi luftić do pumpe?"

Dežurni meteorolog Brane Gregorčič izjavio je za slovenske medije kako se predviđa da će najviše padalina pasti u južnim, zapadnim i središnjim dijelovima zemlje.

Prema ocjenama hidrologa, u dijelovima zemlje može se očekivati 100 litara padalina po četvornom metru, mjestimice do 200, pa čak i do 300 litara.

FOTO Olujno jugo nije omelo baš sve planove

Zbog toga je civilna zaštita u ugroženim područjima pozvana da bude u stanju pripravnosti, među ostalim i u Ljubljani, čiji su dijelovi zbog jakih pljuskova krajem listopada bili pod vodom.

Prema najavama prognostičara, najviše teškoća zbog naraslih voda i bujica moglo bi biti na zapadu zemlje, uz rijeke Soču, Vipavu i Reku. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene