Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Slovačkoj otkriveni keksi s melaminom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo tjedan dana pošto je pronađen otrovni melamin u mliječnim napitcima za djecu, slovačke su vlasti pronašle i povukle iz prodaje kekse s tim sastojkom.

Slovačka Državna uprava za veterinarstvo i namirnice priopćila je kako je riječ o četirima različitim vrstama keksa s čokoladnim punjenjem različita okusa. Keksi su zaplijenjeni u skladištu namirnica u Nitri na jugozapadu Slovačke.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed Prosvjed u Slovačkoj zbog vladine politike prema Rusiji Jačanje veza s Rusijom Slovaci izašli na ulice, bijesni na premijera: "Akcije Vlade prelaze sve granice!"

Granične vrijednosti dopuštene količine melamina u tim su keksima bile nadmašene za tri do četiri puta. Proizvodi nisu dospjeli u trgovine, naglasila je glasnogovornica Državna uprava za veterinarstvo i namirnice.

>> U Njemačkoj otkrivene namirnice s melaminom

>> Mađarska: U kineskim grickalicama otkriven prekomjerni melamin

>> Tajvan: Melamin pronađen u proizvodima Nestlea

Slično kao i u slučaju mliječnih napitaka, pronađenih prije tjedan dana u Bratislavi, riječ je o namirnicama iz uvoza s kineskim natpisima i nazivu na engleskom jeziku.

Slovačke su vlasti o otkriću otrova već obavijestile Europsku komisiju i vlasti svih članica EU-a, priopćili su predstavnici SVPS-a.

Na internetskim stranicama SVPS-a objavljene su fotografije zaplijenjenih keksa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene