Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mađarska: U kineskim grickalicama otkriven prekomjerni melamin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veće količine melamina, toksične kemijske supstance pronađene u kineskom mlijeku u prahu i nekim mliječnim proizvodima, otkrivene su u Mađarskoj u grickalicama na bazi kikirikija obogaćenog sirom, uvezenima iz Kine, izvijestile su mađarske vlasti.

'Grickalice od kikirikija sa sirom, kontaminirane melaminom, otkrivene su u Debrecenu tijekom rutinske kontrole obavljene 30. rujna', rekao je državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede.

Pročitajte i ovo Američki senatori u Budimpešti srozavanje demokracije "Neobično i zabrinjavajuće": Mađarska vlada nije primila američke senatore u službenom posjetu Prosvjedi u Mađarskoj - 1 Nesretni Orbanovom vladom Nezadovoljni Mađari izašli na ulice: "Ne očekujem ništa od ove vlade, neće ništa promijeniti"

Grickalice, što ih je iz Kine uvezla tvrtka P-Nut Crackers Chips Snack World, po kilogramu sadrže 19,9 mg melamina, a prema mađarskim zdravstvenim normama dopušteno je tek 2,5 mg po kilogramu. 

>> Broj kineske djece bolesne zbog melamina prelazi 90.000?

>> Melamin u 31 kineskom proizvodu na bazi mlijeka u prahu

Ministarstvo je izvijestilo kako je skladište spomenute tvrtke zatvoreno te da je o otkrivenom podatku izvijestilo EU.

Vlasti pokušavaju ustvrditi kolika je točno količina kontaminiranih grickalica trenutačno u Mađarskoj te locirati mjesta u kojima je tvrtka prodavala proizvode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene