Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješava se vladajuće elite?

U Sjevernoj Koreji smijenjen vodeći čovjek vojske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sjevernokorejska vladajuća stranka smijenila je glavnoj vojnog zapovjednika što bi moglo značiti da se novi vođa Kim Jong-um i njegovi najbliži savjetnici žele riješiti vladajuće elite i ojačati svoju moć u toj zatvorenoj komunističkoj zemlji.

Prije tog iznenadnog poteza Kim je i prošli tjedan iznenadio promatrače jer se na televiziji pojavio s tajanstvenom mladom ženom i radosno aplaudirao oskudno odjevenim pop pjevačicama.

Maršal Ri Yong-ho, kojega su smatrali bliskim Kimovu ocu diktatoru Kim Jong-Ilu, smijenjen je s dužnosti u Radničkoj partiji Koreje u nedjelju na sastanku politbiroa. Ujedno je izgubio i utjecajno mjesto potpredsjednika Središnjeg vojnog povjerenstva, objavila je u ponedjeljak državna novinska agencija KCNA.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un - 2 Jeziva poruka "Rat je neizbježan": Kim Jong-un poručio da nema izbora te naredio vojci da pripremi nuklearne bombe, ako budu potrebne Kim Jong Un - 2 Pripremaju brze udare Zastrašujuća prijetnja: "Nećemo oklijevati s nuklearnim napadom..."

>> Sjeverna Koreja obavlja javna smaknuća stanovništva koje se zbog gladi okreće kanibalizmu

Ri ima 69 godina, s smjena je obrazložena bolešću, kako što se to često čini kad u Sjevernoj Koreji smjenjuju visoke dužnosnike. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene