Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Do sada ubijeno više od 5000 ljudi

U Siriji ubijeno 11 prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sirijske snage sigurnosti ubile su u četvrtak 11 osoba u obračunu s protuvladinim prosvjednicima u Siriji dok su arapski promatrači, koji u Siriji nadziru ispunjava li ta zemlja obveze prema okončanju nasilja, posjetili dva grada među kojima je i grad Hama u kojem su se uoči njihova dolaska sukobile snage sigurnosti i prosvjednici.

Vijest o ubojstvu četiri prosvjednika u Hami objavljena je po dolasku promatrača u taj grad a još dvoje je ubijeno u gradu Idlibu kojeg su također posjetili promatrači.

Sirija je u četvrtak priopćila da osigurava arapskim promatračima sve što im je potrebno kako bi mogli procijeniti da li je Damask okončao devetomjesečni obračun s prosvjednicima.

Protuvladini aktivisti kritiziraju promatračku misiju koja se oko obilazaka dogovara jedino s predstavnicima vlasti a ne i s njima, te se oslanja isključivo na prijevoz koji im osigurava vlada što potkopava njihovu neovisnost.

Arapska liga u četvrtak je kazala kako ima problema u kontaktima s promatračima zbog tehničkih problema u komunikaciji.

'Dobivaju sve što im treba, bez iznimke, i to se odražava u pozitivnim ocjenama sudanskog vođe promatrača', kazao je glasnogovornik sirijskog ministarstva vanjskih poslova Jihad Makdesi.

Sudanski general Mustafa Dabi je kazao da sirijske vlasti koje prate njihov tim surađuju dobro s promatračima te da posjet gradu Homsu dan ranije nije pokazao 'ništa zastrašujuće'. Mediji su proteklih dana izvještavali o više desetaka ubijenih prosvjednika u sukobima s vladinim snagama u tom gradu.

Prema Ujedinjenim narodima sirijske su snage do sada ubile više od pet tisuća prosvjednika i dezertera. (HINA)

Pročitajte i ovo Zoran Milanović uručio je odlikovanja i dodijelio počasne činove braniteljima Odlikovan i slavni pilot Milanović odlikovao branitelje, oni poručili: "Želimo ostati izvan predizbornih prepucavanja" Helikopter Mi-171Sh Nakon snažnog nevremena Sloveniji dolazi pomoć iz Hrvatske: Poslan helikopter s osmero pripadnika ratnog zrakoplovstva

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene