Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ANTIRATNI PROSVJED

Rusi izlaze na ulice zbog djelomične mobilizacije: "Za što će majke i djeca suze liti?"

Prosvjedi protiv Rusije
Prosvjedi protiv Rusije Foto: Afp
Ruski antiratni pokret "Vesna" pozvao je na prosvjede diljem zemlje nakon što je Vladimir Putin objavio "djelomičnu mobilizaciju".

Ruski antiratni pokret "Vesna" pozvao je na prosvjede diljem zemlje protiv mobilizacije u izjavi na svojem službenom profilu na Telegramu.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Europi Obavještajac otkrio što na kraju čeka Ukrajinu: "Takvi ratovi mogu završiti samo na taj način" Muškarac poginuo, troje ozlijeđenih u ukrajinskim napadima Područje Belgoroda Ukrajinci žestoko napali teritorij Rusije!

"Vladimir Putin upravo je najavio djelomičnu mobilizaciju u Rusiji. To znači da će tisuće ruskih muškaraca, naših očeva, braće i muževa biti bačeno u stroj za mljevenje mesa. Za što će umrijeti? Za što će majke i djeca suze liti? Za Putinovu palaču? Sada će rat zaista doći u svaki dom i svaku obitelj. Vlasti su govorile da se bore samo profesionalci te da će oni pobijediti", napisali su.

"Ispostavilo se da neće", poručili su upozorivši da je Kremlj počeo na frontu slati čak i zarobljenike.

"Rat je došao u naše domove"

Ističu da je situacija izuzetno teška te da rat više nije izvan Rusije. "Došao je u našu zemlju, u naše domove, u naše voljene koji moraju umrijeti kako bi ispravili nepravde Putinova režima, koji je Rusiju gurnuo u užasan pokolj, izolaciju i siromaštvo", naglašavaju.
Upozoravaju i na to da će zastupnici i dužnosnici koji su svakodnevno vrištali o potrebi mobilizacije ostati u svojim toplim stolicama, živi i zdravi.

"Vjerujemo da njih treba mobilizirati i poslati u Ukrajinu, neka umru za vlastite bolesne fantazije umjesto da šalju obične momke u smrt", oštro su poručili.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Rusiji IZ MINUTE U MINUTU Kaos u Rusiji: U nizu gradova uhićeno više od tisuću prosvjednika na skupovima protiv mobilizacije

Pročitajte i ovo Ilustracija SVE GORE U RUSIJI Savjetnik Zelenskog: "Rat se ne odvija prema planu Moskve"

"Vesna" najavljuje sverusku akciju protiv mobilizacije te poziva građane da danas u 19 sati izađu na ulice ruskih gradova. Kazali su da će uskoro objaviti lokacije prosvjeda u Moskvi i Sankt-Peterburgu.

"Prosvjedna akcija je samo početak. Uvjereni smo da bi odluka o oštrom prosvjedu mogla biti kraj ove vlade. Svi moraju odmah izaći. Sve je u našim rukama!" zaključili su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene