Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rim ispod ništice

PAPA SPAŠAVAO BESKUĆNIKE OD HLADNOĆE Dijelio vreće za spavanje i osigurao im vozila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon podjele sendviča i pića na blagdan Bogojavljenja, papa Franjo podijelio je bekućnicima u Rimu vreće za spavanju i osigurao vozila kako bi prenoćili po velikoj studeni koja je zahvatila glavni grad Italije, objavila je novinska agencija Ansa u subotu.

Centri za pomoć beskućnicima otvoreni su dulje nego obično, rekao je Konrad Krajewski, Papin djelitelj milostinje.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju

"Motor vozila ne smije biti upaljen noću jer je to opasno, no kao zaštićeni prostor i to je neki zaklon", rekao je Krajewski, kako prenosi Ansa.

Vreće za spavanje dizajnirane su da ugriju korisnike i pri temperaturama koje se spuštaju na 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice.

Središnja i južna Italija pogođene su neuobičajenim hladnim valom zbog čega je nekoliko osoba umrlo, uglavnom beskućnika. Talijanska vlada nije potvrdila smrtne slučajeve kao posljedicu hladnog vala, no mediji su o njima dosta izvještavali.

Poglavar 1.2 milijarde katolika skrb za siromašne označio je središnjom temom svoga pontifikata. Poznat je po skrbi za beskućnike kojima je u mnogo navrata dijelio vreće za spavanje.

U petak je podijelio sendviče i piće beskućnicima i izbjeglicama kako bi im zahvalio što su taj dan podijelili vjerske letke okupljenima u Vatikanu na blagdan Bogojavljenja.

Papa je ranije naredio da se instaliraju tuševi za beskućnike tik uz Trg Svetog Petra u Rimu i podijelio 1500 napolitanskih pizza nakon kanonizacije Majke Tereze prošle godine.

Sredinom studenoga pozvao je u Rim 6000 beskućnika iz cijelog svijeta, a među njima i iz Hrvatske na Festival radosti i milosrđa kojim je završeno zatvaranje Godine milosrđa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene