Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadač presudio samom sebi

U pucnjavi u Sarajevu ubijena dva vojnika oružanih snaga BiH - Očevici tvrde: Riječ je o pripadniku vehabijskog pokreta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je ubio vojnike i izrešetao autobus, napadač je pobjegao u obiteljsku kuću gdje ga je locirala i opkolila policija. Tamo je počinio samoubojstvo.

07:00 - Muškarac koji je u srijedu navečer u Sarajevu ubio dvojicu pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine izvršio je samoubojstvo nešto prije ponoći, potvrdio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić lokalnim medijima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa Učenici se oprostili od ubijenog Farisa Pendeka Tragedija u Sarajevu Učenici se oprostili od ubijenog prijatelja Farisa, objavili njegove posljednje riječi koje slamaju srce

Riječ je o Enesu Omeragiću koji je tijekom večeri pucao iz strojnice na vojnike u jednoj kladionici u naselju Rajlovac da bi potom izrešetao i gradski autobus pri čemu su lakše ozlijeđene tri osobe.

Prema dostupnim informacijama Omeragić je nakon toga pobjegao u obiteljsku kuću u obližnjem naselju Sokolje gdje ga je locirala i opkolila policija, a on je tamo počinio samoubojstvo.
Istraga tek treba otkriti koji su bili motivi napada i ima li on terorističku pozadinu.

Doministar obrane ocijenio kako je ubojstvo vojnika vjerojatno teroristički čin

Nakon ubojstva dvojice pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine počinjenog u srijedu u kasnim večernjim satima sazvana je izvanredna sjednica Zajedničkog stožera OS BiH i rukovodećih ljudi državnog ministarstva obrane, a doministar obrane Boris Jerinić izjavio je kako se čini da je ovaj napad bio teroristički čin.

"Sve aludira da je u biti riječ o o terorističkom napadu na instituciju i oružane snage", kazao je doministar Jerinić lokalnim medijima u srijedu nešto prije ponoći.

Ministrica obrane Marina Pendeš na službenom je putu izvan zemlje pa je mijenjaju Jerinić i drugi doministar Emir Suljagić koji je ubojstvo vojnika opisao kao užasan zločin.

NOVI NAPAD U FRANCUSKOJ Trojica 'džihadista' nožem izbola profesora

Zbog napada u večernjim je satima sazvan i koordinacijski sastanak predstavnika svih sigurnosnih službi u BiH no ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara i ravnatelj Uprave policije MUP-a FBiH Dragan Lukač odlučno tvrde kako policija kontrolira stanje, a građane pozivaju da ostanu mirni i ne podliježu panici.

"Nema mjesta panici", kazao je Lukač.

Veliki broj policajaca u noćnim je satima opkolio naselje Sokolje koje se nalazi u pregrađu Sarajeva i gdje je kuća u kojoj je živio Enes Omeragić koji je, prema tvrdnjama medija, ubio vojnike Armina Salkića i Nedeljka Radića.

22:17 - Policija je navodno locirala ubojicu u jednoj kući koju drže pod opsadom.

Uz pripadnike sarajevske policije u potragu su uključeni i vojni policajci te posebni tim Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji je spreman preuzeti istragu ukoliko se utvrdi da je riječ o terorističkom napadu kako je rekla glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić.

Očevici su policiji prenijeli informacije kako je napadač navodno bio odjeven poput vehabija, pripadnika radikalnog islamističkog pokreta, čime su potaknute glasine kako je možda riječ o terorističkom činu.

Azra Dedajić, glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu kazala je kako je muškarac srednje životne dobi ozlijeđen rasprsnutim staklom.

22:12 - Ubojstvo dvojice pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine počinjeno u srijedu navečer u Sarajevu ne može se tretirati kao teroristički čin sve dok se ne utvrde točne okolnosti pod kojima se to zbilo, izjavio je ravnatelj Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić.

Potvrdio je i da je jedan ubijeni vojnik bošnjačke, a drugi srpske nacionalnosti, a za ubojicu je kazao da postoje indicije da se radi o pripadniku vehabijskog pokreta. 

Nakon napada u kojemu su ubijena dvojica vojnika a jedan ozlijeđen kada je na njih pucano iz automatskog oružja u naselju Rajlovac Stanić je izjavio kako se za počiniteljem traga te kako valja sačekati izvješće lokalne policije koja je prva intervenirala i traga za počiniteljem.

"Za sada ne možemo reći je li u pitanju terorističlki čin sve dok ne pronađemo počinitelje i utvrdimo činjenice", kazao je ravnatelj SIPA-e kako ga citira portal lista "Dnevni avaz".

Za sada se kao počinitelj napada spominje osoba po imenu Enes Omeragić no policija nije potvrdila tu informaciju.

21:30 - Dvojica pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine ubijena su u srijedu navečer u pucnjavi u predgrađu Sarajeva, potvrdila je lokalna policija i ministarstvo obrane BiH.

NOVI NAPAD U FRANCUSKOJ Trojica 'džihadista' nožem izbola profesora

Prema navodima Klix.ba pucnjava je započela oko 19:35  sati u kladionici u Rajlovcu, predgrađu Sarajeva, gdje je napadač otvorio vatru iz automatskog oružja prilikom čega je usmrtio dvojicu vojnika.

Nakon što je izašao iz kladionice počeo je pucati prema autobusu koji se nalazio u blizini, gdje se nalazio treći pripadnik oružanih snaga BiH.  Stradali vojnici nesretnim su se slučajem našli baš u toj kladionici.

Na mjesto nesreće već su stigli pripadnici specijalne postrojbe SIPA-e koja je oformila poseban tim koji će pomoći u istrazi.

Prema dostupnim informacijama vojnici su ubijeni kada je za sada neidentificirani napadač upao u jednu kladionicu u naselju Rajlovac i tamo otvorio vatru iz strojnice. Tijekom pucnjave ozljeđen je još jedan vojnik.  Nema nikakvih naznaka o motivima napadača za kojim policija intenzivno traga. (M.G./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene