Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokrenuta je istraga

Kako su u toaletu puba završili tajni dokumenti o jednoj od najmoćnijih podmornica na nuklearni pogon?

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Povjerljivi dokumenti o podmornici Kraljevske mornarice pronađeni u toaletu puba.

Kraljevska mornarica će istražiti slučaj nakon što su službeni dokumenti o jednoj od njenih podmornica vrijednoj 1,3 milijarde funti navodno pronađeni u toaletima puba u Wetherspoonsu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Odraz novih svjetskih odnosa Dvije velike europske zemlje u lovu na kineske špijune: Situacija je sve ozbiljnija Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat"

Pronađeni dokumenti prikazivali kako funkcionira podmornica na nuklearni pogon i tehnike koje su koristili djelatnici podmornice o tome kako izolirati i smanjiti tlak u elementima njezinog sustava.

"Ovo su generički dokumenti o obuci koji ne sadrže povjerljive podatke. Međutim, sva sigurnosna pitanja shvaćamo krajnje ozbiljno i istražit ćemo okolnosti njihova otkrića", rekao je glasnogovornik Kraljevske mornarice.

Navodi se kako je pub bio pun kada su dokumenti označeni kao osjetljivi otkriveni na podu, prenosi Guardian.

HMS Anson je peta od novih jurišnih podmornica klase Astute koja se pridružila floti Kraljevske mornarice. Plovila su sposobna ispaljivati projektile tomahawk i opisana su na web stranici mornarice kao "najveće, najnaprednije i najmoćnije napadne podmornice" koje je ikada koristila.

Izvori navode da u dokumentima nije navedeno kako funkcionira podmornica nego je to jednostavnija verzija koja olakšava razumijevanje radnicima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene