Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplavljena Češka

U poplavama troje nestalih, evakuirano 17 sela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri se osobe smatraju nestalima u Češkoj Republici gdje su se dogodile nove poplave, koje su prisilile oko 200 osoba iz sjeveroistočnih sela te zemlje na evakuaciju, izvijestile su lokalne vlasti.

Među nestalima je i zapovjednik lokalne dobrovoljne vatrogasne postrojbe, rekao je glasnogovornik regije, Ivo Heger. ‘Svi pokušaji da nestale pronađemo do sada su bili neuspješni’, kazao je. Vatrogasci su bili prisiljeni evakuirati i ljetnu koloniju u kojoj je boravilo četrdesetak djece.

Pročitajte i ovo Poplave u Brazilu POPLAVE U BRAZILU VIDEO Kaos nakon pucanja brane: Deseci umrlih i nestalih, ljude spašavali s krovova Tuča u Slavonskom Brodu Dobro je biti na oprezu Oluja pogodila dijelove Slavonije, potopila Slavonski Brod: Što nas očekuje danas?

>> Raste broj mrtvih u poplavama u srednjoj Europi

>> Poplave u Češkoj odnijele šest života, počela evakuacija

Obavljena je evakuacija stanovništva iz 17 sela u regiji Jesenik koju su u noći na petak pogodile obilne poplave. U poplavama u noći na četvrtak u regiji Novi Žicin na istoku Češke poginulo je dvanaest osoba. Vlada će odmah deblokirati 54 milijuna kruna (2,1 milijuna eura) za pomoć pogođenim regijama. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene