Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Austrija i Češka pod vodom

Poplave u Češkoj odnijele šest života, počela evakuacija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poplave u Češkoj i Austriji iznenadile su stanovnike. Nabujale rijeke odnijele su dva života u Češkoj, a četiri su osobe ondje preminule jer zbog poplava nisu primile potrebnu medicinsku pomoć.

Poplave Austrije također pogodile su nekoliko gradova, a zbog obilnih kiša u Alpama, poplavljene rijeke Enns i Steyr su se spojile. Srećom, ondje nema ozlijeđenih, prenosi AP. No, u poplavama na istoku Češke, izazvane jakim kišama, poginulo je najmanje šest ljudi.

Pročitajte i ovo Policija u Pragu Praška pucnjava Nakon pokolja Češka postrožila zakone o oružju Emmanuel Macron Ima jasan stav Macron žestoko kritizirao zapadne saveznike: "Nemojte biti kukavice, povijest će vas pamtiti"

Izvanredno stanje u Češkoj

Nabujala rijeka u mjestu Novy Jicin odnijela je 55-godišnjakinju, a jedan se muškarac utopio u Kuninu u istoj regiji. ‘Još četiri osobe smrtno su stradale od zdravstvenih tegoba izazvanih time što nisu na vrijeme primile medicinsku pomoć’, objasnio je glasnogovornik vatrogasaca. Jutros je zbog poplave je nekoliko sela u Češkoj bilo odsječeno od svijeta.

Za tu regiju proglašeno je izvanredno stanje i počele su evakuacije, a noću na četvrtak održan je sastanak regionalnog kriznog stožera u Novy Jicinu (mjestu od 26.500 stanovnika). Nekoliko željezničkih dionica zatvoreno je zbog poplava, objavila je u željezničko poduzeće CD. Meteorolozi upozoravaju na mogućnost nastavka jakih pljuskova.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene