Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave odnijele 11 života

Raste broj mrtvih u poplavama u srednjoj Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj mrtvih u poplavama koje su pogodile srednju Europu popeo se na 12 u petak dok se u nekim zemljama nastavljaju operacije raščišćavanja terena.

Ovotjedne poplave u istočnoj Češkoj odnijele su 11 života, a spasilačke službe tragaju za nestalim rafterom za kojeg se pretpostavlja da se utopio na jugu zemlje, izjavili su dužnosnici u petak. 'Upozorili smo ljude, ali oni su i dalje na rijeci i to s djecom', rekla je predstavnica lokalnih vlasti.

Pročitajte i ovo Policija u Pragu Praška pucnjava Nakon pokolja Češka postrožila zakone o oružju Slika nije dostupna velik skok U Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj rekordni broj zaraza koronavirusom

Jedan se čovjek utopio u poplavama u Poljskoj kod jugoistočnog grada Ropczyce jučer navečer, javila je u petak poljska novinska agencija PAP.

Dok se voda nastavlja povlačiti stotine vojnika u Češkoj i istočnoj Austriji ispumpavaju vodu i čiste podrume pune blata i mulja. U Budimpešti se očekuje da će najveći vodostaj Dunava biti u nedjelju ujutro pa su službe za izvanredna stanja u pripravnosti svrećama pijeska. Među područjima najteže pogođenima poplavama u Mađarskoj ovoga tjedna je grad Szentgotthard na granici s Austrijom. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene