Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U srcu Europe

Postavila bombu u centru grada pa otišla: Policija u njezinoj kući pronašla sliku Osame bin Ladena

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Poljska policija izvijestila je u ponedjeljak da su uhitili 38-godišnju Poljakinju i podigli optužnicu protiv nje jer je ranije ovog mjeseca postavila eksplozivnu napravu na ulici u centru Varšave. U njezinoj kući otkrivena su islamistička obilježja i predmeti.

Poljska policija izvijestila je da je žena u noći s 10. na 11. listopada postavila bombu u centru Varšave nakon čega se ukrcala na vlak i otišla kući. U izvještaju stoji i da nitko nije ozlijeđen.

"Improvizirana eksplozivna naprava puna plinskih spremnika i čavala mogla je ozbiljno ugroziti zdravlje i živote mnogih", javljaju u priopćenju, a žena je zbog toga optužena za "uzrokovanje opasnosti, dovođenje drugih u opasnost, kao i pripremu za uzrokovanje opasnosti"

Pročitajte i ovo Goran Grlić Radman Odgovor Beogradu Grlić Radman: "Protjerujemo srpskog diplomata"

Pratili je putem nadzornih kamera

Prateći njezino kretanje putem nadzornih kamera, policija je otkrila da se nakon postavljanja bombe ukrcala na glavni željeznički kolodvor u Varšavi te otišla u Wroclaw. Naposljetku je uhićena u svome domu u obližnjem gradu. 

Osumnjičenu su opisali samo kao Poljakinju koja pokazuje zanimanje za pitanja vezana uz Bliski Istok, a u njezinu su stanu pronađeni predmeti po kojima se da zaključiti da gaji simpatije prema islamističkom ekstremizmu. Između ostalog, pronađena je i slika Osame bin Ladena.

Pročitajte i ovo Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH Knjiga bivšeg predsjednika Mesić u memoarima piše o Tuđmanu i Šušku na način koji se neće svidjeti svima: "To je obračun s devijacijama bivšeg režima"

"Policijski službenici pronašli su naprave povezane s Islamskom državom, a pronađeni su i predmeti koji su mogli poslužiti za izradu još jedne eksplozivne naprave", izvijestila je policija, a prenio Associated Press.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene