Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja s Amerikancima

Podgorica: Uhićeni međunarodni krijumčari oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crnogorska policija u suradnji s američkom državnom agencijom DEA, uhitila je dva rumunjska i jednog talijanskog građanina, članove međunarodne kriminalne skupine koja se bavila krijumčarenjem oružja i droge, javljaju u petak podgorički mediji.

Uhićene osobe su, po riječima čelnika ureda Interpola u Podgorici Dejana Đurovića, stvorile kriminalnu organizaciju radi prodaje velike količine vojnog oružja terorističkoj organizaciji - Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije (FARC).

Pročitajte i ovo Ilustracija dječaka vratio u život Užas u Podgorici: Žena s djetetom u naručju skočila u rijeku, bebu spasio švedski parlamentarac Ilustracija u Podgorici Palicama pretukli tinejdžera zbog majice nogometnog kluba: Jednom nasilniku otac radi u policiji

Sumnja se da su ove osobe, od svibnja do listopada, stvorile kriminalnu organizaciju radi prodaje oružja, uključujući mitraljeze i protuzračne topove, znajući da je oružje namijenjeno organizaciji FARC i da će ga ta teroristička organizacija koristiti protiv SAD-a, odnosno za ubojstva američkih državljana i obaranje američkih letjelica.

Zagrepčanka nazvala policiju: Imam 52 bombe, 10 mina, 16 dimnih bombi... I to nije sve!

Po riječima dužnosnika Interpola, crnogorska policija je koordiniranu akciju radi uhićenja ovih osoba provodila više mjeseci, u stalnoj komunikaciji s Odjelom za specijalne operacije DEA u Washingtonu i njezinim uredom u Rimu te s policijom Rumunjske.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova Raško Konjević ocijenio je da je uhićenjem te kriminalne skupine policija pokazala da je kredibilan partner američkih i europskih službi u borbi protiv najtežih oblika kriminala.

SAD je čestitao crnogorskoj vladi na uhićenju trojice optuženih za pripremu prodaje oružja terorističkoj organizaciji u Kolumbiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene