Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konferencija u Parizu

"Nada leži u brzoj i radikalnoj odluci protiv novog oblika terorizma"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici dvadesetak zapadnih i arapskih zemalja okupili su se u Parizu u ponedjeljak kako bi razmotrili uloge svojih zemalja u ratu protiv džihadista koji su zauzeli velike dijelove Iraka i Sirije.

"Održavanjem ove konferencije zemlje koje su se ovdje okupile pokazuju svoju solidarnost s Irakom", rekao je u svom uvodnom govoru na konferenciji francuski predsjednik Francois Hollande, koji je organizirao ovaj skup zajedno s iračkim predsjednikom Fuadom Masumom.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.."

"Također pokazuje njihovu zajedničku želju da se zaštite od terorizma", rekao je Hollande misleći pritom na strahove zbog procjena da bi se tisuće europskih građana, koji se bore u Iraku i Siriji na strani Islamske države, mogle vratiti kući kako bi izvršili napade.

'Irak se bori s terorističkom skupinom koja nema granica'

"Nada leži u brzoj i radikalnoj odluci protiv tog novog oblika terorizma", rekao je Masum dodajući da je ideologija Islamske države "ili ste s nama, ili ćemo vas ubiti".

Irački predsjednik pozvao je na nastavak američkih zračnih udara u Iraku kako bi se zaustavilo napredovanje Islamske države kao i na progon njezinih pripadnika "gdje god bili".

Cilj konferencije je koordinacija napora u borbi protiv Islamske države i onemogućavanje njezina financiranja, pomoć Iraku u stvaranju nove vlade te ubrzanje humanitarne pomoći za stanovnike područja u kojima se vode borbe. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene