Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poletio iz Leipziga

Pad zrakoplova u Sloveniji, četvero mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon poziva u pomoć avion je nestao s radara. Ubrzo se srušio, pri čemu su poginule četiri osobe.

Četiri su osobe poginule u padu zrakoplova na zapasu Slovenije, potvrdila je slovenska policija.

Pročitajte i ovo Alen Šćurić gost Dnevnika Nove TV Zrakoplovni stručnjak: "Sve se svodi na odluku tog pilota koji je ipak neiskusna osoba, obično su prepotentni i kažu - mi to možemo" Josip Milošević, stručnjak za zrakoplovne nesreće GOST DNEVNIKA NOVE TV Stručnjak za zrakoplovne nesreće otkrio mogući uzrok pada sportskog aviona: "On je lagan i ako se ne pridržavate pravila..."

Zrakoplov sa šest sjedišta njemačke izrade, ali registriran u SAD-u, nestao je s radara nešto prije 11 sati i srušio se na području Ajdovščine, te je potpuno izgorio. Vatrogasci koji su alarmirani i došli na mjesto nesreće našli su među ostacima aviona četiri već karbonizirala tijela.

Policija je zatvorila šire područje nesreće, a ispitivanje uzroka pada zrakoplova je u tijeku.

Utvrđeno je kako je zrakoplov poletio iz Leipziga te najprije sletio u Veneciji, a onda nastavio let preko Slovenije gdje je nastradao.

Vjeruje se da je nesreći doprinijelo olujno nevrijeme i jak vjetar, te nije jasno kako je u takvim vremenskim uvjetima mogao uopće dobiti dozvolu za let.

Riječ je o zrakoplovu Piper 320, jednomotornom propelerskom sportskom avionu, koji može letjeti do 5000 metara visine, ali je, kako tvrde stručnjaci, neprimjeren za letenje pri niskim temperaturama.

Tvrdi se da je pilot prije nesreće javio da ima problema s ledom koji se nakupio na letjelici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene