Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjeveru Meksika

U obračunu narkokartela ubijeno 19 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetnaest ubojstava čije okolnosti upućuju na narkokartele, počinjeno je na sjeveru Meksika u noći na srijedu, među kojima je i pogibija šestorice muškaraca koji su izrešetani metcima u jednome baru u Ciudad Juarezu, na teksaškoj granici, kako navode mjesne vlasti.

Više od 2.000 ubojstava već je počinjeno ove godine u Ciudad Juarezu, što je novi rekord za taj najsmrtonosniji grad u Meksiku, u kojemu su prethodne godine zabilježene 1.653 žrtve, po podacima utemeljenim na policijskim izvješćima.

Pročitajte i ovo Međunarodna policijska akcija MREŽA KRIMINALACA VIDEO Otkriveni detalji akcije: Policija objavila snimku razbijanja balkanskog narkokartela Prizori tijekom policijske akcije Golem arsenal oružja FOTO Nestvarni prizori! Pogledajte luksuz u kojem su živjeli članovi narkokartela: Milijune eura držali u kacama za kupus, imali Rolexe, košarkaška igrališta

U obračunima meksičkih narkokartela za nadzor krijumčarenja droge u SAD, najveći svjetski potrošač kokaina, više od 14.000 ljudi izgubilo je život u Meksiku otkako je koncem 2006. na vlast došao predsjednik Felipe Calderon. Njegova je vlada ipak mobilizirala gotovo 50.000 vojnika kako bi pomogla policiji u borbi protiv krijumčara. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene