Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mučili ljude

U Njemačkoj uhićena dvojica Sirijaca osumnjičena za zločin protiv čovječnosti

Uhićenik (Foto: AFP)
Uhićenik (Foto: AFP) Foto: Afp
Dvojica Sirijaca, bivših pripadnika obavještajne službe režima Bashara al-Assada koje se sumnjiči za zločine protiv čovječnosti počinjene 2011. i 2012., uhićena su u Njemačkoj, priopćilo je u srijedu savezno državno odvjetništvo u Karlsruheu.

Ta dvojica, kojima su 56 i 42 godine, uhićena su u utorak u Berlinu i u Zweibrueckenu, u saveznoj državi Porajnje - Falačka, dodaje odvjetništvo u priopćenju. Treća je osoba uhićena u Francuskoj u okviru te istrage, navodi isti izvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih Slika nije dostupna Bombe padaju na Alep "TO MORA PRESTATI" SAD proziva Asadov režim za zločine protiv čovječnosti

Sumnjiči ih se da su kao pripadnici sirijske obavještajne službe na području Damaska 2011. i 2012. počinili zločine protiv čovječnosti nad pripadnicima oporbe.

Osumnjičenik Anwar R. (56) sudjelovao je u mučenju koje su sirijske tajne službe počinile u zatvoru. Eyad A. (42) osumnjičen je za sudjelovanje u ubojstvu dviju osoba i mučenju najmanje 2000 ljudi između srpnja 2011. i siječnja 2012.

Istražitelji se oslanjaju na svjedočenje žrtava mučenja. Dvojica Sirijaca, navodi odvjetništvo, napustila su zemlju još 2012., odakle su otišli u Njemačku, gdje su zatražili azil.

Od početka sirijskog sukoba 2011., Assadov režim optužuju za kršenje ljudskih prava, mučenja, silovanja i pogubljenja bez suda. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene