Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjevi nisu ispunjeni

U Libiji traje blokada glavnih naftnih terminala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blokada glavnih naftnih terminala na istoku Libije, koja je trebala biti ukinuta u nedjelju i dalje je na snazi, rekao je šef stražara koji mjesecima blokiraju ta postrojenja i zahtijevaju neovisnost regije.

"Potvrđujemo da nećemo otvoriti naftne luke", rekao je Ibrahim Jodhane i objasnio da su propali razni pokušaji rješenja krize s vladom.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja u Libiji Tragedija u Libiji Dijelovi grada pretvoreni su u ogromno groblje: ''Bio je to trenutak potpunog horora i tišine" Poplave u Libiji - 1 I vi možete pomoći UNICEF Hrvatska pokrenuo humanitarni apel zbog katastrofalnih poplava u Libiji

U utorak je šef plemena Jodhrane, kojem pripada većina prosvjednika, najavio da će od 15. studenoga biti ukinuta blokada glavnih naftnih terminala na istoku Libije, koja traje već nekoliko mjeseci.

Jodhrane je u nedjelju objasnio u izjavi koju je prenijela televizija al-Nabaa da vlada nije ispunila tri preduvjeta za ukidanje blokade.

Straža traži osnivanje dvaju povjerenstava, jednog za ispitivanje optužbi o ilegalnom izvoru nafte i drugo za nadzor prodaje nafte.

Oni također zahtijevaju proglašenje neovisnosti za regiju Cirenaike kao i dio naftnog prihoda.

Stražari naftnih postrojenja ministarstva obrane, zaduženi za nadzor naftnih postrojenja, od kraja srpnja blokiraju glavne naftne terminale zemlje. (HINA)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene