Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traje potraga

Tragedija u SAD-u: Spasioci ne nalaze preživjele, nestalim se smatra još 176 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Spasioci nisu pronašli nijednu preživjelu osobu u utorak u ruševinama naselja razorena klizanjem tla blizu Seattlea, na sjeverozapadu SAD-a, dok otkriće deset novih tijela povećava broj smrtno stradalih u toj tragediji na 24, a 176 osoba još se smatra nestalima.

'Nažalost danas nismo našli nikakav znak života', kazao je Travis Hots, šef vatrogasaca okruga Snohomish. 'Nismo izgubili nadu da ćemo pronaći preživjele', kazao je on novinarima u utorak navečer.

Pročitajte i ovo Dalibor Dragijević brojni propusti Oglasila se majka ubojice male Danke: "Ne sumnjam da će se čuti tko mi je ubio sina, iz Bora su" U odronu zemlje u rudniku zlata u Turskoj nestalo najmanje devet rudara Tragedija na istoku zemlje VIDEO Teška nesreća u rudniku zlata: Nestalo najmanje devet rudara. Dok traje potraga, pojavio se novi problem

Ruralna zajednica Oso, stotinjak kilometara sjeveroistično od Seattlea, opustošena je u subotu bujicom blata nakon urušavanja čitavog dijela brda iznad susjedne rijeke.

Tijekom dana, spasioci su izvukli dva nova tijela iz ruševina a lokalizirali su još osam, rekao je Hots, iznijevši trenutni podatak o 24 mrtvih.

Broj osoba koje se smatra nestalima još uvijek iznosi 176.

VIDEO Blatni odron zatrpao najmanje 30 kuća, traga se za preživjelima

Približno 200 osoba - vatrogasaca, policajaca, pripadnika nacionalne garde i savezne hitne službe, geologa i dobrovoljaca, uključeno je u utorak u potragu za eventualnim preživjelima u blatu, pod teškom kišom.

Tridesetpet kuća i petnaestak kućica za kampiranje odnešeno je u blatu koje se stuštilo na naselje brzinom vlaka.

Predsjednik Barack Obama odobrio je saveznu pomoć za izvanredna stanja te iz Den Haaga pozvao 'sve Amerikance da usmjere svoje misli i molitve' obiteljima i prijateljima preživjelih. 'Želimo biti optimisti ali treba priznati da je situacija teška'. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene