Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugačija pravila

U liječnički karton dječaka ubojice upisan je samo jedan podatak, objašnjeno i zašto: Bolnica dobiva jezive prijetnje smrću

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Nakon što je dječak ubojica smješten na posebnom odjeljenju psihijatrijske ustanove, otkriveno je da su zbog osjetljivosti slučaja uvedena posebna pravila, a bolnica prima jezive prijetnje smrću.

Nakon što su jučer u pojedinim srpskim medijima izašle informacije o tome što dječak ubojica govori i ispituje liječnike na posebnom odjeljenju psihijatrijske ustanove u koju je smješten nakon uhićenja, pokazalo se da je istina bitno drugačija.

Navodno čak ni zaposlenici u klinici nemaju uvid u podatke o dječakovu zdravstvenom stanju. Nakon što je njegova majka dala odobrenje da on boravi u spomenutoj ustanovi na promatranju, podaci o maloljetnom ubojici drže se u strogoj tajnosti.

Pročitajte i ovo Škole - 1 Razgovor kao lijek Tragedija prestravila djecu u hrvatskim školama, ravnatelji vape za psiholozima: ''Svi idu ondje gdje dobiju bolje mogućnosti''

Pročitajte i ovo Veliki prosvjed u Beogradu ''Srbija ustaje protiv nasilja'' FOTO/VIDEO Na prosvjed u Beogradu došlo više ljudi nego što su se organizatori nadali: "Šutljiva povorka šalje glasnu poruku, tiha Srbija je većina"

Iako je inače praksa da se u elektronsku bazu evidentiraju podaci o prijemu pacijenata, kao i ažuriraju podaci o pregledima i promjenama stanja, u ovom slučaju to nije tako, piše Srbija Danas.

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Posljednji pozdrav anđelima Oproštaj od malenog virtuoza (14): "Govorio si - glazba je lagana, samo sjedneš i prsti krenu. Blago nebesima, kakvu će glazbu slušati"

Pročitajte i ovo Poruke, cvijeće i svijeće ispred škole za ljude ubijene u beogradskoj školi Proces oporavka Djeca iz beogradske škole u klupe se moraju vratiti u srijedu. Stručnjakinja odgovara - je li to prerano?

Sve je to navodno napravljeno zbog osjetljivosti cijelog slučaja te je u dječakov zdravstveni karton upisan samo podatak o prijemu s njegovim imenom i prezimenom, bez detaljnih podataka.

Ustanova u kojoj se dječak nalazi dobiva jezive prijetnje smrću, zbog čega su pojačane mjere osiguranja ispred klinike.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene