Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija u Torinu

U Italiji uhićeno troje Hrvata: Policija kod njih pronašla robu vrijednu 90 tisuća eura i skupocjenu violinu

Talijanska policija, ilustracija (Foto: AFP)
Talijanska policija, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Troje hrvatskih državljana uhićeno je u Torinu, javljaju lokalni mediji.

Dvije žene i jedan muškarac, svi s hrvatskim državljanstvom, uhićeni su u Torinu. Pretresom kuće koju je policija povezala uz ovo troje Hrvata pronađeni su brojni vrijedni predmeti.

Pročitajte i ovo Glava radioaktivnog gromobrana koju su pokušali prošvercati u Hrvatsku obaviješten konzulat Hrvatima s radioaktivnim gromobranom određen pritvor u Srbiji: Prijeti im pet godina zatvora Hrvati u Zambiji Hrvati pušteni iz pritvora Pastor iz Zambije otkriva gdje su djeca zbog koje su uhićeni Hrvati: "Dok je slučaj aktivan na sudu ograničili smo pristup djeci"

Tijekom pretresa pronađeno je 1700 eura u gotovini, skupocjeni satovi marke Rolex, Cartier i Bulgari te Parker olovke, javlja Torino Online. Pronađene su muške i ženske torbice prestižnih marki te razni nakit.

Prilikom pretrage kuće policajci su pronašli violinu s natpisom 'Antonius Stradivarius cremonensis faciebat anno 1713'. Violina će pak biti podvrgnuta vještačenju, kojim će se utvrditi je li uistinu riječ o originalnom Stradivariusu. Ukoliko jest originalna, njezina vrijednost dostiže vrtoglave iznose.

Vrijednost oduzete robe, u koju talijanska policija nije uračunala violinu, kreće se oko 90 tisuća eura.

Do hrvatskih državljana policija je došla rješavajući slučaj serije provalničkih krađa. Dvoje uhićenih hrvatskih državljana prebivalište ima u nomadskom kampu u torinskom Villarettu, dok je jedna uhićenica prijavljena u Berliju, u Collegnu, piše Novi list.

Karabinjeri su utvrdili da su sve troje uhićenih rodbinski povezanih, a u Italiji nisu radili pa se pretpostavlja da zaplijenjena roba potiče od kriminalnih aktivnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene