Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrao bager, tražio zlato

U gradskom parku napravio kolibu s kaminom i trakom za trčanje, građani uznemireni: "To je tempirana bomba"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Beskućnik iz Seattlea izgradio je u gradskom parku kolibu u koju je stavio perilicu rublja i traku za trčanje. Nekoliko mjeseci ranije, muškarac je navodno ukrao bager i srušio dio parka u potrazi za zlatom. Nastambu koju je na tom mjestu izgradio nazivaju "tempiranom bombom".

Steven Irwin (41) tvrdio je da ima dopuštenje za izgradnju građevine u parku Dr. Jose Rizal u Seattleu, unatoč tome što je Odjel za parkove i rekreaciju tog grada platio 15.000 dolara za popravak štete koju je Irwin napravio kada je ilegalno iskopao zemlju u listopadu 2023., piše New York Post.

Irwin je uhićen zbog bespravne gradnje i optužen za krađu motornog vozila. No, kada je izašao na slobodu, napravio je poprilične nadogradnje. Njegova ilegalna koliba sada ima kamin, grijalice na propan, perilicu rublja, više generatora i traku za trčanje.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ponovni rast napetosti Srbija uputila prosvjednu notu Hrvatskoj: Žestoko reagirali zbog izjava Grlića Radmana

"On kopa po padinama, gradi građevine, ruši drveće, radi štetu u vrijednosti tisuća dolara", rekla je Andrea Suarez iz We Heart Seattle, grupe za beskućnike koja je ponudila pomoć Irwinu.

"I za njega je rizično da bude u tom okruženju. Osjećaju se mirisi kerozina, propana i benzina, ovdje postoje tri različite vrste goriva, žice su posvuda", rekla je Suarez dodajući da je to mjesto "tempirana bomba koja otkucava".

"On sanja da je ovo rudnik zlata, da kopa dijamante i da će pronaći zlato i obogatiti se", rekla je Suarez.

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija

U listopadu je Irwin uhićen nakon višestrukih poziva policiji od zabrinutih susjeda, koji su prijavili uništavanje parka.

"Malo je ludovao s teškom mašinerijom", rekla je prošle godine upraviteljica parka i volonterka Genevieve Courtney, koja je slučajno naišla na Irwina dok je kopao zemlju.

Kasnije je priznao policiji da je bagerom očistio prostor za svoju kolibu, još uvijek čvrsto uvjeren da ima dopuštenje promijeniti krajobraz za svoju nastambu.

Pročitajte i ovo Palestinske žene i djeca u južnom gradu Rafahu Sukob ne prestaje Vode se pregovori o primirju u Gazi, ali na terenu se broje mrtvi

Otkako je pušten na slobodu i vratio se u svoj kamp, Irwin je koristio električne i ručne alate kako bi raščistio područja u parku i nastavio gradnju. Na opasnost upozoravaju i susjedi koji žive u blizini parka.

"Ovaj tip se samo izvlači, a ja to ne razumijem. Apsolutno smo frustrirani. Ovdje nam treba malo civiliziranosti, potrebna nam je policijska akcija", zaključio je susjed Brian Hartman.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene