Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javnost šokirana

OPASNA 'IGRA' U SUSJEDSTVU Tko podmeće žilete u hranu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veoma često inspekcija u Srbiji prima prijave građana koji u prehrambenim proizvodima pronalaze kamenje, kukce, spužve, pa i miševe. Ovoga puta, u bureku je pronađen žilet.

U Kragujevcu je nedavno javnost uzbunio slučaj jedne žene koja je na društvenoj mreži Facebook objavila kako je u bureku pronašla žilet, piše Telegraf.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

Trećina podnesenih prijava nije dokazana, pišu srpski mediji, a velik broj prijava su podmetanja konkurencije ili osvete radnika. Inspektori kažu da kada po sličnim prijavama stignu u radnje, najprije pitaju je li neki radnik nedavno otišao iz firme.

'To se vrlo često događa. Neki gazde radnicima duguju plaće, neke se zaposlenima zamjere na druge načine. Onda se radnici osvećuju. Bilo je slučajeva da jedna ista osoba više puta prijavi istu pekaru. Nas iz inspekcije koriste kao svoje oružje', kažu u inspekciji poljoprivrede u Srbiji.

U firmi koja proizvodi burek u kojem je pronađen žilet nisu željeli komentirati navode i optužbe s Facebooka. Kažu da će svoju iskaz dati samo ako ih posjeti inspekcija, ali i da ne postoji nikakva mogućnost da se žilet slučajno našao u bureku, jer ni u jednom dijelu procesa proizvodnje nema žileta.

Stručnjak tvrdi: Dobro je biti gladan

'U posljednje tri godine bilo je godišnje 250 do 270 prijava koje se tiču prehrambenih proizvoda biljnog porekla. U pitanju su i žalbe u koje spadaju i pekarski proizvodi. Oko 27 posto žalbi se potvrđuje, ispostavi se da su prijave podnesene opravdano', rekao je načelnik poljoprivredne inspekcije Ministarstva poljoprivrede, Nenad Vujović.

On dodaje da je u 10 godina bilo tri do četiri slučaja u kojima je prijavljivan žilet u hrani. 'Prije pet ili šest godina u Beogradu je prijavljen ovakav slučaj. Proveli smo kontrolu cijelog objekta u kome se hrana sprema za tu pekaru i onda pozvali policiju. Ispostavilo se da je za opasan predmet u bureku bio odgovoran nezadovoljni radnik', ispričao je Vujović.

Nakon što se proširila vijest o žileti, jedni su branili proizvođača, a drugi se smatrali kako se radnik svetio gazdi riskirajući da se nečije dijete unakazi. Mnogima je bilo smiješno, pa su burek nazvali 'pita žilet' ili 'krvavi burek.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene