Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neću žvaku, hoću novac'

BiH: Umjesto novca, građani dobivaju žvake!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supermarketi u Bosni i Hercegovini već mjesecima imaju problem sa sitnim novcem, feninzima, zbog čega dolaze u sukob s kupcima jer im ne mogu vratiti ostatak.

U vrijeme ekonomske krize i velike nezaposlenosti malo tko je sretan kada umjesto deset ili pet feninga dobije žvaku ili papirnate maramice.

Pročitajte i ovo HNB izdaje kovanice povodom 150. obljetnice rođenja Ivane Brlić-Mažuranić 150. obljetnica rođenja U čast slavne spisateljice HNB izdaje posebne kovanice: Evo koliko treba izdvojiti za njihovu kupnju Glasanje u Mostaru za Hrvatski sabor XI jedinica Otvorena birališta za Hrvatski sabor: U BiH registrirano više od 200.000 glasača

Problem je što niti jedna banka nema feninga, a najsitnija novčanica koju šalju u supermarkete je jedna marka što nije dovoljno.

Banke kažu da je problem u ljudima koji gube sitan novac. 'Imamo problem u smislu da ne možemo nekome tko traži isporučiti 1.000 komada po pet feninga. Problem treba riješiti u Centralnoj banci BiH, jer, kako mi znamo, u centralnom trezoru imaju problem' kaže izvor iz banke za Dnevni Avaz.

>>BiH: Zabrana uvoza mesa iz Hrvatske ostaje!

U Centralnoj banci pak tvrde kako niti jedna banka nije službeno zatražila sitan novac, prenosi Dnevni Avaz

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene