Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život u Afganistanu

Tužna godišnjica za sve žene - Talibani im uskratili prava, zabranili školovanje: "Ali naši umovi se ne mogu ograničiti"

Aktualno Galerija Maryam, Kabul Maryam, Kabul Foto: DNEVNIK.hr Talibani slave povratak na vlast - 1 Talibani slave povratak na vlast - 1 Foto: DNEVNIK.hr Talibani slave povratak na vlast - 2 Talibani slave povratak na vlast - 2 Foto: DNEVNIK.hr Talibani slave povratak na vlast - 3 Talibani slave povratak na vlast - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Talibani slave povratak na vlast - 4 Galerija 1/5 >>
Talibani slave drugu godišnjicu od povratka na vlast u Afganistanu. Naoružani muškarci mahali su zastavama i puškama vozeći se dijelovima Kabula. U povorci je bilo prolaznika, ali i djece.

U Afganistanu je danas mirnije nego u vrijeme američke uprave, ali još ima bombaških napada takozvane Islamske države. Prevladavaju siromaštvo te značajno ograničavanje prava žena, kojima je zabranjeno školovanje i zapošljavanje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Otoku živjeli tri godine Britanci uhitili tri ruska špijuna: Među stvarima pronađeni krivotvoreni hrvatski dokumenti

"Nikada se nisam osvrtala niti sam odustala, nastavila sam na svojem putu. Iako nema obrazovnih mogućnosti, nakon što su talibani za žene zatvorili škole i sveučilišta, naši umovi se ne mogu ograničiti. Možemo koristiti naše umove za borbu protiv njih. Ne smijemo propuštati prilike, izmišljati isprike i odustajati pred preprekama", rekla je Maryam iz Kabula.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene