Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto deportacije...

''On je domaći kriminalac'': Turskom zločincu dopušten ostanak u Velikoj Britaniji jer je član zloglasne bande

Ilustracija (Foto: Getty Images)
Ilustracija (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images
Turskom zločincu sudac u Velikoj Britaniji dopustio je ostanak zbog njegovog članstva u zloglasnoj londonskoj bandi. Sudac je to smatrao dokazom da je 29-godišnjak ''društveno i kulturno integriran'' u Velikoj Britaniji.

Tolga Binbuga osuđen je za niz kaznenih djela, uključujući pljačku, provalu, napad i kaznenu štetu, a zbog krađe iz 2013. godine u Londonu godinu dana proveo iza rešetaka. Bio je osuđen i zbog posjedovanja droge i krađe u trgovini.

Pročitajte i ovo Ilustracija laseri na ratnim brodovima Novo moćno oružje moći će pogoditi kovanicu s udaljenosti od jednog kilometra, a to će koštati tek malo više od 11 eura Američki vojni zrakoplovi na nosaču aviona Hutisti odgovorili raketama Napadi u Jemenu: Amerikanci i Britanci unišili tri podzemna skladišta oružja

29-godišnjak je iz Turske u Veliku Britaniju došao kada je imao devet godina, a nikada nije zatražio britansko državljanstvo, piše Daily Mail.

Binbuga se pridružio zloglasnoj londonskoj bandi ''Get Money'' koja je, prema riječima policije, druga najopasnija zločinačka organizacija u zemlji.

Kada je Ministarstvo unutarnjih poslova pokušalo deportirati Binbugu u Tursku, njegovi odvjetnici su se žalili da je on "domaći kriminalac".

''Pozitivna'' strana članstva u bandi

Binbugi je, što se tiče deportacije, pomogla neobična odluka suca Evana Rutha 2016. godine. Naime, činjenica da je turski kriminalac već neko vrijeme član londonske bande, dokazuje da je Binbuga ''društveno i kulturno integriran u britansku kulturu'', pa mu je stoga dopušteno ostati u Velikoj Britaniji. ''Žalosna je činjenica da je u raznim dijelovima Londona kultura bandi prihvaćena i rasprostranjena u životu mnogih mladih ljudi. Po mom mišljenju, iako je to tužan i neugodan zaključak, povezanost Binbuge s tom bandom na sjeveru Londona dobar je primjer njegove integracije u jedan od manje ukusnih aspekata britanskog života'', zaključio je sudac.

Tu je odluku poništio je Ured za unutarnje poslove, a suci su zaključili da je sudac Ruth pogriješio u procjeni da je članstvo u bandi pokazatelj razine društvene integracije. Suci su presudili da ne postoji uvjerljiv razlog da ga se ne deportira. U odluci su naveli da ''članstvo u pro-kriminalnoj bandi pokazuje nedostatak kulturne integracije. To pokazuje prezir prema vladavini prava''.

Binbuga se zatim ponovno žalio, a prošlog je tjedna njegova žalba odbijena. Kako pišu britanski mediji, ne zna se je li u međuvremenu deportiran ili do danas živi u Velikoj Britaniji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene