Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana

Turski parlament obnovio mandat za vojno djelovanje u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski parlament je obnovio za godinu dana mandat vladi da može na sjever Iraka slati vojne postrojbe koje djeluju protiv boraca Radničke stranke Kurdistana.

Odlukom parlamenta odobrava se vladi 'slanje pripadnika turskih oružanih snaga, s ciljem odvraćanja terorističke prijetnje i napada, u prekogranične operacije na sjever Iraka gdje je PKK izgradio svoje gnijezdo', prenosi CNNTurk na svojoj internetsoj stranici odluku parlamenta.

>> Turske zračne snage prizemljile sirijski zrakoplov!

Mandat za ovakve operacije prvi put je donesen 2007. godine i od tada se odobrava svake godine. Iračke vlasti u Bagdadu oštro se protive ovakvom djelovanju Turske.

Ankara se pri slanju vojnika na sjever Iraka poziva i na stari sporazum iz 1990-ih koji je sklopljen sa tadašnjim režimom Sadama Huseina koji je također napadao Kurde koji žive na tom području. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak Turski parlament, ilustracija Bojkot kompanija Zastupnici u parlamentu više neće moći popiti Coca-Colu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene