Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog sumnje da prevoze oružje

Turske zračne snage prizemljile sirijski zrakoplov!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turski borbeni zrakoplovi F16 prislili su sirijski zrakoplov, koji se našao u turskom zračnom prostoru da sleti u Ankaru, kako bi turske vlasti mogle obaviti inspekciju.

Civilni zrakoplov, koji je krenuo iz Moskve, prizemljen je zbog sumnje da prevozi oružje. Turske vlasti upravo pregledavaju sirijski Airbus A-320, koji je prevozio 35 putnika, prenosi agencija RT.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Slika nije dostupna UN UPOZORAVA Rizik od eskalacije u Siriji "rast će iz sata u sat": Turska prijeti odmazdom zbog smrti vojnika

>> Turska prijeti Siriji: Nastavite li pucati, odgovorit ćemo još žešće!

Turski ministar vanjskih poslova, Ahmet Davotoglu, potvrdio je da je sirijski zrakoplov prisiljen da sleti u zračnu luku Esenboga, kako bi bio pregledan, ali nije htio iznijeti dodatne informacije. Prema nekim izvješćima, zrakoplov je prenosio teško naoružanje. Davotoglu je rekao kako su turske vlasti zaprimile povjerljive informacije da sirijski zrakoplov prenosi 'ne-civilni' teret, međutim nije htio komentirati o kakvom se teretu radi.

>> NATO ima planove za obranu Turske u slučaju potrebe

Ono što je Davutoglu htio potvrditi je da je Turska odlučna u zaustavljanju prijevoza oružja Sirije kroz turski zračni prostor.
Tenzije između Sirije i Turske eskalirale su nakon što je Sirija granatirala turski granični teritorij, na što je i Turska odgovorila oružjem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene