Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele ih zaustaviti pod svaku cijenu

Turske vlasti prosvjednicima prijete vojskom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prosvjednicima u Istanbulu i drugim turskim gradovima zamjenik premijera Erdogana Bulent Arinc zaprijetio je oružanim snagama ne odustanu li od demonstracija.

Turske su vlasti danas prosvjednicima, koji i dalje pokušavaju nastaviti s demonstracijama usmjerenima protiv premijera Recepa Tayyipa Erdogana, zaprijetile vojskom.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Čestitao Putinu na pobjedi Turski predsjednik Erdogan: "Turska je spremna pomoći kako bi Rusija i Ukrajina započele pregovore" Slika nije dostupna Demonstracije u Turskoj Erdogan se vraća u domovinu, čekaju ga ulice pune prosvjednika

'Završeni su mirni prosvjedi koji su započeli prije 20 dana. Svaki novi prosvjed bit će spriječen u samom početku. Naša policija, naše snage sigurnosti rade svoj posao. Ako to ne bude dovoljno, onda će svoj posao raditi i žandarmerija... Mogli bismo čak upotrijebiti i elemente turskih oružanih snaga', rekao je Erdoganov zamjenik Bulent Arinc, očito odlučan u namjeri da osujeti bilo kakav budući prosvjed na ulicama Istanbula i drugih turskih gradova.

>> Recep Tayyip Erdogan: Rock zvijezda Bliskog istoka ili novi diktator?

BBC javlja kako je to prvi put da vladajuća garnitura, koja se sastoji od islamističke stranke AK, prosvjednicima prijeti vojskom, simbolom i bastionom turske sekularnosti. Demonstranti, između ostalog, Erdogana prozivaju za pokušaj islamizacije turskog društva.

Na jučerašnjem skupu u Istanbulu, na kojem se okupilo oko sto tisuća njegovih pristaša, turski je premijer rekao kako prosvjednicima manipuliraju 'teroristi'.

Dvije velike sindikalne središnjice za danas su, u znak solidarnosti s prosvjednicima, pozvale svoje članstvo na jednodnevni opći štrajk.

U prosvjedima, koji su isprva počeli zbog namjere vlasti da preurede jednu od rijetkih istanbulskih zelenih oaza - Gezi park u blizini trga Taksim, poginule su najmanje četiri osobe, oko pet tisuća ih je ozlijeđeno, a više stotina ih je uhićeno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene