Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UHIĆENA DVANAESTORICA

Cure detalji o likvidaciji šefa crnogorskog kartela: Među ubojicama neki od okorjelih kriminalaca

Jovan Vukotić
Jovan Vukotić Foto: Nova.rs/MUP Srbije
Turska je policija uhitila dvanaest osoba za koje se sumnja da su 8. rujna u Antaliji sudjelovali u ubojstvu navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Prilikom uhićenja, policija je pronašla nekoliko krivotvorenih osobnih iskaznica i putovnica, ali navodno i oružje koje je korišteno u napadu u kojem je likvidiran Jovan Vukotić na kojeg su pripadnici suprotstavljenog kavčanskog klana navodno već pokušali izvršiti atentat.

Pročitajte i ovo Crnogorska policija, ilustracija Potraga još traje Otkriven razlog mafijaškog ubojstva? Objavljeni novi detalji pucnjave u Crnoj Gori Evergrande Duboka kriza Težak udarac za drugu ekonomiju svijeta: Div nagomilao 300 milijardi dolara duga i ide u likvidaciju!

Vukotića su likvidirala, pretpostavlja se, dvojica kavčanaca koja su se, vozeći na motoru, zaustavili pored automobila u kojem je sjedio s nevjenčanom suprugom i kćerkom te su na njega ispalili pet hitaca, od kojih su četiri pogodila Vukotića koji je na mjestu preminuo, prenosi Nova.rs.

Tko su pripadnici škaljarskog i kavačkog klana?

Kavački i škaljarski klan dobili su imena po naseljima u okolici Kotora koja zajedno broje jedva četiri tisuće stanovnika. Udaljena su stotinjak metara zračne linije, a u Kavaču, prema posljednjem popisu stanovništva ne živi niti 500 duša. Pretpostavlja se da su ova dva crnogorska klana posljednjih preuzeli gotovo sve poslove s drogom i ostalim visokoprofitnim djelatnostima u Jugoistočnoj Europi.

Škaljarski klan, na čijem su čelu od njegovih početaka 2008. pa sve do 2014. bili braća Vukotić, imao je posebno organizirane grupe za nabavu eksploziva, automobila i brodova. Evidentirano je da blisko surađuju s pet organiziranih kriminalnih grupa iz Crne Gore i susjednih država, a dosad je zabilježeno više od 200 članova klana među kojima su i na desetine žena, mahom supruge, kćerke, majke, sestre i kume muških članova grupe. Njihova je glavna aktivnost šverc kokaina, piše Direktno.

Kavački klan broji mnogo žena

S druge strane, vođa kavačkog klana je Kotoranin Radoje Zvicer, koji se krio pod lažnim imenom Josip Babić. Zvicer je svoju utjecaj proširio na srpsku mafiju kada je Veljku Belivuku zvanom Velja Nevolja pomogao da preuzme vodstvo vođe navijača NK Partizan. U vatrenom obračunu koji se dogodio 2020. u Ukrajini, život mu je spasila supruga Tamara, koju nazivaju i "prvom damom kavačkog klana.“

Pročitajte i ovo Jovan Vukotić Skrivene poruke Rat klanova: Nakon brutalnog ubojstva vođe objavljena misteriozna osmrtnica - "Brat je bratu uvijek odan"

Pročitajte i ovo Jovan Vukotić obračun podzemlja Pred očima trudne supruge i kćeri ubijen vođa škaljarskog kriminalnog klana

Koliko je kavačkog dijelu Kotora bila važna likvidacija Vukotića potvrđuju i imena osumnjičenih koje je uhitila turska policija. Ovog puta to nisu bili mladi plaćenici iz Srbije, već su to morali i htjeli, piše Nova.rs, obaviti izvorni članovi kavačkog klana koji su s Vukotićem bili u osobnoj zavadi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene