Obavijesti Video Pretražite Navigacija
obračun podzemlja

Pred očima trudne supruge i kćeri ubijen vođa škaljarskog kriminalnog klana

Jovan Vukotić
Jovan Vukotić Foto: Nova.rs/MUP Srbije
Vođa škaljarskog kriminalnog klana iz Crne Gore, Jovan Vukotić, ubijen je u Istanbulu.

Jovan Vukotić bio je u bijegu od vlasti iz svoje zemlje, u kojoj je godinama punio i stupce crne kronike. Policija ga od 2014. vodi kao vođu škaljarskog klana koji, navodno, surađuje s još pet kriminalnih grupa iz Crne Gore i regije, a posljednjih nekoliko godina u ratu su s kavačkom grupom, piše Nova.rs. 

Pročitajte i ovo Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija Očevid u Zagrebu gdje je sin ubio majku Užas u Zagrebu FOTO Ovo je kuća u kojoj je ubijena žena: Uhićen njezin sin

Vukotić, koji je već preživio nekoliko pokušaja ubojstva, ubijen je pred očima trudne supruge i kćeri, piše Kurir.

"Napadač je naišao na motoru i ispalio hice u automobil u kojem su bili Vukotić, njegova supruga i kćerkica. Liječnici su mu pokušali pomoći, ali mu nije bilo spasa", rekao je sugovornik Kurira.

Crna Gora za Vukotićem je raspisala tjeralicu zbog sumnje da je 2020. organizirao ubojstva vođa suprotstavljenog kavačkog klana - Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera.

Ubijeni Vukotić u Turskoj je bio i 2018., kad je uhićen pod sumnjivim okolnostima. Tada je završio u Srbiji, kojoj je izručen na temelju potjernice, a kasnije se pokazalo da potjernica ne postoji. Vukotić je tada osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog krivotvorenih dokumenata.

U nekoliko mjeseci ubijeni ključni ljudi škaljarskog klana

Milić Minja Šaković ubijen je 17. lipnja u Budvi dok je večerao s prijateljima, a hrvatsku javnost potreslo je ubojstvo Gorana Vlaovića na Pagu 25. kolovoza.

Vlaovića je ubojica vrebao ispred noćnog kluba na Zrću. Prišao mu je sleđa i pucao u potiljak. Ubojstvo se dogodilo pred očima očevidaca, koji su odmah pokušali reanimirati žrtvu, ali Vlaović je preminuo u vozilu hitne pomoći. Ubojica, državljanin Srbije, ubrzo je pronađen i uhićen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene