Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iznesena posljednja tijela

Turska policija uhitila 18 osoba zbog nesreće u rudniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska policija uhitila je 18 osoba uključujući članove uprave rudnika Soma Madencilik u okviru istrage najteže industrijske nesreće koja je pogodila tu zemlju, prenijeli su turski elektronski mediji.

Operacija izvlačenja tijela iz rudnika u zapadnom turskom gradu Somi završena je u subotu kada su izvučena posljednja dva tijela stradalih rudara. Ukupno je u nesreći stradao 301 rudar.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove nevolje U rudniku u Turskoj iz kojeg spasioci još izvlače rudare izbio požar Slika nije dostupna Tragedija u Turskoj U rudniku u Turskoj 18 rudara još je pod zemljom

Nesreća se dogodila u utorak kada je u požaru u rudniku stvoren ugljični monoksid koji je ugušio rudare zatočene u hodnicima rudnika. Policijski dužnosnik izvijestio je da tužitelji ispituju članove uprave i zaposlenike rudnika u zgradi suda u Somi.

'Vidio sam rudara koji je stavio remen oko vrata, a neki su lupali glavom o zid'

Nesreća je izazvala val prosvjeda u Turskoj protiv vlasnika rudnika koje se optužuje da ne poštuju potrebne sigurnosne uvjete za rad rudnika te protiv premijera Tayyipa Erdogana i njegove vlade za koje se tvrdi da su prebliski vlasnicima rudnika i stoga nisu reagirali na odgovarajući način na nesreću. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene