Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nagrade i do 1,2 milijuna eura

'CRVENA LISTA' Otvorena internetska stranica s popisom najtraženijih terorista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turske vlasti su u srijedu otvorile internetsku stranicu na kojoj su objavile popis najtraženijih terorista među kojima je najviše kurdskih pobunjenika i neki džihadisti koje kazneno goni nakon napada bombaša samoubojica u Ankari.

Internetska stranica (www.terorarananlar.pol.tr) objavila je popis s imenima 728 osoba označenim u pet boja, ovisno o stupnju njihove opasnosti: crvenom su označeni najopasniji, a plavom, zelenom, narančastom i sivom, oni manje opasni.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj: Ilustracija - 6 Pola milijuna ljudi evakuirano Strašni podaci: U potresu u Turskoj i Siriji više od 50.000 poginulih Potres u Turskoj Tlo ne miruje Novi potresi pogodili Tursku i Siriju: "Opet se trese", "Podrhtavanje i ljuljanje nekoliko sekundi"

Na "crvenoj listi" koja ima 32 imena, tri su čelnika Radničke stranke Kurdistana (PKK), Murat Karayilan, Cemil Bayik i Huseyin Fehman. Na njoj je i imam Fethullah Gulen, kojeg je predsjednik Recep Tayyip Erdogan optužio da je stvorio "paralelnu državu" ne bi li ga srušio.

Na crvenoj listi su tek dva navodna pripadnika organizacije Islamske države (IS).

Više njezinih boraca za kojima policija traga nakon napada 10. listopada u kojemu su 102 osobe poginule a više od 500 je ranjeno, popisani su tek u "plavoj" skupini.

IMAJU I SAUNU Zavirite u bazu iz koje polijeću Rusi koji bombardiraju džihadiste

Tursko ministarstvo unutarnjih poslova ograničilo se na objavljivanje osnovnih biografskih podataka o traženim osobama i uz fotografiju navodi tek ime, prezime, dan i mjesto rođenja te ime organizacije kojoj pripadaju.

Usto obećava nagradu onome tko bude "pomogao" ili "dao informacije koje će pomoći" uhićenju osoba s popisa. Ta se nagrada kreće od 300.000 turskih lira (90.000 eura) do 4 milijuna turskih lira (1,2 milijuna eura) za bjegunce s "crvene" liste. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene