Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još 3 mjeseca

Turska produljuje izvanredno stanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tursko vijeće nacionalne sigurnosti koje vodi predsjednik Recep Tayyip Erdogan je predložilo vladi tromjesečno produljenje izvanrednog stanja koje je stupilo na snagu nakon neuspjelog državnog udara u srpnju prošle godine.

Odluka je donesena dva dana prije isteka mjere i dan nakon što je na referendumu izglasano jačanje predsjedničkih ovlasti. Kako bi zajamčili nastavak zaštitnih mjera demokracije, načela pravne države i prava i sloboda, predloženo je produljenje izrenrednog stanja, navelo je vijeće u prioćenju.

Pročitajte i ovo Pad balkona na kojem su Mehmet Palaz i drugi članovi stranke Više ozlijeđenih VIDEO Nesreća u Turskoj: Poginuo član oporbene stranke, tijekom izbornog slavlja srušio se balkon Kaos na izborima Puno ozlijeđenih VIDEO Totalni kaos na izborima u Turskoj: Obračuni na biralištima, ubijene tri osobe

Izvanredno stanje je već dva puta produljeno, u listopadu i u siječnju nakon što je proglašeno 20. srpnja, 5 dana nakon pokušaja puča. Od tada je više od 47.000 osoba uhićeno i više desetaka tisuća djelatnika javnog sektora je izgubilo posao, što je izazvalo oštre kritike Zapada.

Vlada će zasjedati kasnije u ponedjeljak i očekuje se da će objaviti svoju odluku o izvanrednom stanju. U nedjelju je na referendumu s nešto više od 51 posto glasova izglasano jačanje predsjedničkih ovlasti, prema službenim rezultatima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene