Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Epilog dramatičnih sukoba

Tuniski predsjednik pustio prosvjednike i smjenio ministra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tuniski predsjednik smijenio je ministra unutarnjih poslova i najavio oslobađanje iz zatvora svih prosvjednika.

Pročitajte i ovo Migranti u Tunisu Kod Tunisa Iz mora izvučeno još 41 tijelo migranata, broj žrtava brodoloma porastao na više od 200 Slika nije dostupna drama u tunisu Predsjednik smijenio čak 57 sudaca da bi spriječio uvođenje diktature: ''Imali ste niz prilika''

Prosvjednici su proteklih dana osuđivali korupciju i nezaposlenost, na što je policija odgovorila nasiljem pri čemu je ubijeno više desetaka ljudi.

>> Nasilje u glavnom gradu Tunisa, Hrvati na sigurnom

Predsjednik Zine al-Abidin Ben Ali, koji je još prije dva dana prosvjednike prozvao zbog terorističkih akcija za koje je rekao da su ih potaknuli 'neprijateljski elementi iz inozemstva', naredio je da svi uhićenici budu pušteni iz zatvora, a ministar unutarnjih poslova Rafik Belhadž Kacem smijenjen.

Premijer Mohamed Ganuši najavio je osnivanje posebnog povjerenstva koje će istražiti korupciju.

Tunišani su ustali protiv 20-godišnjeg autoritarnog režima osuđujući visoku nezaposlenost, korupciju i "represivnu vladu" te zatražili odlazak Ben Alija, koji vlada već 23 godine i koji je još u ponedjeljak naciji uputio obećanje da će otvoriti 300.000 radnih mjesta u dvije godine.

Vojska je u srijedu prvi put raspoređena na ulicama glavnoga grada Tunisa i okolici pošto je tijekom vikenda policija oružjem odgovorila na prosvjede te su, po službenim podatcima, 23 osobe izgubile život, a udruge za ljudska prava procjenjuju broj žrtava na 50. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene