Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Omiljena turistička destinacija

Nasilje u glavnom gradu Tunisa, Hrvati na sigurnom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tunis je posljednjih dana poprište nasilja i sukoba.

U jednom predgrađu grada Tunisa policija je jučer odlučila zapucati u zrak kako bi raspršila okupljenu gomilu. Val nasilja prvi puta je došao i do glavnog grada pa je vojska razmještena po ulicama.

Pročitajte i ovo Migranti u Tunisu Kod Tunisa Iz mora izvučeno još 41 tijelo migranata, broj žrtava brodoloma porastao na više od 200 Slika nije dostupna drama u tunisu Predsjednik smijenio čak 57 sudaca da bi spriječio uvođenje diktature: ''Imali ste niz prilika''

'Mnogo je obitelji koje imaju poteškoća s nabavom hrane za mjesec dana. Također su bez struje i vode. Nema hrane, a i ako se pojavi, preskupa je', rekao je jedan mladić, a piše euronews.com.

Nasilje koje je pogodilo Tunis najveće je u posljednjih nekoliko desetljeća. Prema policijskim informacijama od prošlog vikenda je ubijeno 23 ljudi, ali aktivisti za ljudska prava tvrde da je broj puno veći. Bolnice su pune ozlijeđenih.

Nema o informacija da su među žrtvama Hrvati

Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Mario Dragun potvrdio je za Dnevnik.hr da nema informacija da među ubijenima ili ozlijeđenima ima Hrvata.

Neredi su izbili zbog zahtjeva da se ljudima nađe posao i daju im se bolji životni uvjeti. Prosvjednici također traže odlazak predsjednika Zina al-Abidina Ben Alija, koji je na vlasti već 23 godine. Vlasti tvrde da su prosvjede preuzele manjinske ekstremističke skupine naoružane Molotovljevim koktelima i palicama.

Nemire u Tunisu s velikom pažnjom prate arapske zemlje, ali i EU i SAD, koji su izrazili 'duboku zabrinutost zbog prekomjernog korištenja sile'. Vlada se od tih optužba brani tvrdnjama da su policajci pucali u demonstrante u okviru 'legitimne samoobrane'.

Po riječima očevidaca, naoružani vojnici patroliraju ulicama glavnoga grada, a posebno se čuva i zgrada državne televizije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene