Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tražili ostavku šefa policije

Tunis: Policija ubila četvero prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj poginulih u sukobima između prosvjednika i policije u sjeverozapadnom tuniskom gradu Kef porastao je na četiri, izjavili su članovi sindikata i svjedoci.

Policija je otvorila vatru kada su prosvjednici krenuli na policijsku stanicu u gradu s namjerom da je zapale. Pritom je policija ubila dvoje, a ozbiljno ranila troje prosvjednika, objavljuje AFP riječi svjedoka i službenih izvora. Kasnije u bolnici još je dvoje ozlijeđenih podleglo zbog rana, izjavili su svjedoci kasno u subotu.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila i Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Ilegalno oružje Cvrtila o pucnjavi na zagrebačkim ulicama: ''Treba više policije na cesti, a manje u kancelarijama'' Policija na terenu nakon pucnjave na zagrebačkoj Trešnjevci Pucnjava na Trešnjevci VIDEO Užas u Zagrebu: U muškarca ispalio nekoliko hitaca pa pobjegao!

Nekoliko stotina prosvjednika tražilo je ispred policijske stanice ostavku šefa policije Khaleda Ghazouanija zbog zloporabe ovlasti, izvijestila je agencija TAP. Stanje se pogoršalo nakon fizičkog napada Ghazouanija na jednu prosvjednicu, dok su prosvjednici krenuli zapaliti policijsku postaju. Stanje se smirilo nakon Ghazouanijeva uhićenja.

>> Turistički privlačni Egipat i Tunis zbog nemira ispali iz ponude

U Tunisu je povjerenje u policijske snage nakon prosvjeda vrlo nisko, a mnogi ih smatraju odgovornima za smrt prosvjednika te za lojalnost bivšem svrgnutom predsjedniku države Zineu El Abidineu Ben Aliju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene