Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agencije odgodile putovanja

Turistički privlačni Egipat i Tunis zbog nemira ispali iz ponude

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nemirni Egipat, ali i trenutno malo smireniji Tunis, donedavno najpopularnije turističke destinacije, dostupne i za prosječan džep, jedno će vrijeme biti izbačene iz turističkih kataloga.

 'S 31. siječnja otkazali smo letove i za Tunis i za Egipat. S obzirom da je u Tunisu sada mirno, vidjet ćemo kada ćemo ponovno poletjeti. Za Egipat se još ništa ne zna. Naravno kada više neće biti opasnosti za turiste da ćemo obnoviti letove i napraviti konkretne aranžmane jer su to destinacije koje imaju što za ponuditi', rekla je Karmen Matotek, voditeljica jedne od poslovnica turističke agencije Kompas.

Pročitajte i ovo Ursula Von der Leyen i Kais Saied Olakšanje za obje strane EU i Tunis potpisali strateško partnerstvo: "Riječ je o novoj etapi važnoj za cjelovito rješavanje migrantske krize" Tuniški ribari Tragedije u Sredozemlju Izvlačenje tijela postalo je poput izvlačenja ribe: "Prvi put sam se uplašio, a onda sam se naviknuo"

Imali su nekoliko planiranih grupnih polazaka za Egipat, koji su odgođeni. Oni koji su ih uplatili mogu zatražiti povrat novca ili ih zamijeniti za druge, sigurnije, turističke destinacije.

No preko Adriatice.net u Egiptu se trenutno odmara grupa od 60 hrvatskih turista. 'Oni su smješteni 600 kilometara od nemirnog glavnog grada. Odmaraju se u Sharm el Sheiku. Ponudili smo im mogućnost odlaska kući, ali su odbili. Otkazali smo planiranu grupu za idući tjedan. Egipat je vrlo atraktivna destinacija. Motrimo situaciju i na tom tragu ćemo odrediti što dalje', pojasnio je Krešimir Gržetić, direktor koorporativnih komunikacija Adriatica.net Grupe.

>> Egipat: Članovi Hezbolaha iskoristili nerede i pobjegli iz zatvora

>> Obračun kamenjem, raste broj mrtvih

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene