Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva tjedna prije izbora

Tuerk u anketama ima veću potporu od Pahora i Zvera zajedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva su tjedna ostala do predsjedničkih izbora u Sloveniji. Prema najnovijoj anketi aktualni šef države ima veliku prednost pred obojicom izazivača.

Aktualni slovenski predsjednik Danilo Tuerk i dalje je u prednosti pred svojim izazivačima Borutom Pahorom i Milanom Zverom uoči predsjedničkih izbora 11. studenoga, pokazala je anketa koju je u ponedjeljak objavilo ljubljansko "Delo".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednički izbori Slovenija: Tuerk će imati samo dva protukandidata Slika nije dostupna Predsjednički izbori Slovenija: Mjesec dana prije izbora Tuerk u velikoj prednosti

>> Janković poziva Janšu da razmisli o ostavci

Za Tuerkov reizbor u sadašnjem bi trenutku glasovalo 43 posto birača, za bivšeg premijera Boruta Pahora 20 posto, a za zastupnika u Europskom parlamentu Milana Zvera 13 posto, pokazala je telefonska anketa na 407 ispitanika, provedena sredinom prošlog tjedna pošto su kandidati održali svoja prva televizijska sučeljavanja.

Prema rezultatima ankete, 13 posto birača još je neodlučno, a 11 posto ih ne namjerava izaći na izbore. Odaziv na izbore najavilo je oko 55 posto registriranih birača, što je otprilike na razini kakva je bila na zadnjim predsjedničikim izborima 2007. godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene