Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada nema koncept za izlazak iz krize

Janković poziva Janšu da razmisli o ostavci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubljanski gradonačelnik i predsjednik najveće oporbene stranke Zoran Janković u srijedu je rekao da vlada premijera Janeza Janše nema koncept za izlazak iz krize, te Janšu ponovo pozvao da razmisli o ostavci.

"Ja tvrdim da je ova vlada legalna, ali da nema legitimitet niti koncept spašavanja države", rekao je predsjednik oporbene stranke Zoran Janković na konferenciji za novinare u Ljubljani.

Dodao je da po njegovim podacima unatoč mjerama štednje Janša ne uspijeva smanjiti državne troškove na željenu razinu, pa je proračunski manjak u ovoj godini već prešao jednu milijardu eura. Uz to, Janković je doveo u pitanje realnost plana vlade da iduće godine, radi oživljavanja gospodarske aktivnosti, iskoristi 1,4 milijarde eura iz europskih fondova za investicije, kad u isto vrijeme kako je rekao "briše" već odobrene investicije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Procijepljenost je preniska'' Susjedi bilježe rekordan broj zaraženih ovog ljeta: Ako se trend nastavi, iz zelene ulaze u narančastu zonu Slika nije dostupna Anketa pokazala Janša i dalje favorit za premijera Slovenije

>> Janša optužio Pahora da je Ljubljansku banku gurao pod tepih

"Gospodine Janša, ako ne znate, ako niste sposobni, onda odstupite kao predsjednik vlade,", kazao je Janković, predsjednik stranke Pozitivne Slovenije, dodavši da je simptomatičan i vrlo niski rejting sadašnje koalicije u javnosti. Kritizirao je i način na koji Janšina vlada namjerava sanirati banke, te njen plan o centraliziranom načinu upravljanja državnom imovinom koja se knjigovodstveno procjenjuje na desetak milijardi eura.

Jankovićeva Pozitivna Slovenija je na lanjskim prijevremenim parlamentarnim izborima osvojila najviše glasova, ali Janković nakon toga nije uspio osigurati parlamentarnu većinu, pa je vladu formirao Janša s još nekoliko manjih stranaka desnog centra. Nakon toga se vratio na mjesto ljubljanskog gradonačelnika, a nedavno je pokrenuta istraga oko njegovih navodnih malverzacija prilikom gradnje sportsko-trgovačkog centra Stožice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene