Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Golema odšteta

Kriv je: Trump mora platiti 84 milijuna dolara kolumnistici

Donald Trump - 1
Donald Trump - 1 Foto: Afp
Porota New Yorka odlučila je da bivši američki predsjednik Donald Trump mora platiti više od 83,3 milijuna dolara odštete.

Sud je naredio bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu, i vjerojatnom republikanskom kandidatu na ovogodišnjiim predsjedničkim izborima, da u slučaju tužbe kolumnistice Jean Carroll mora platiti 18.3 milijuna dolara odštete kolumnistici i još 65 milijuna dolara kaznene odštete.

Ukupni iznos koji Trump mora platiti tako iznosi 83.3 milijuna dolara. Trump se nije pojavio na izricanju presude.

Porota je zaključila da Trump treba spisateljici platiti odštetu od 18,3 milijuna dolara - 11 milijuna dolara za financiranje kampanje za popravak ugleda i 7,3 milijuna dolara za emocionalnu štetu prouzročenu Trumpovim izjavama u javnosti 2019. godine. Također treba platiti 65 milijuna dolara odštete zbog zlonamjernih izjava o Carroll.

Pročitajte i ovo Zapaljen tanker DRAMA U CRVENOM MORU FOTO Gori naftni tanker pogođen projektilom hutista: "Vojni brodovi stižu u pomoć"

Sudac je prije čitanja presude upozorio da neće tolerirati ispade.

Trump je sinoć na suđenju u New Yorku ponovno negirao optužbe kolumnistice Jean Carroll, koja od njega traži 10 milijuna dolara odštete za klevetu i seksualno zlostavljanje.

Pročitajte i ovo Prikupljanje potpisa Bliže se izbori Nova nada za Rusiju? Kolone ljudi daju mu podršku, ali postoji jedan problem

Pročitajte i ovo Ilustracija policija na terenu FOTO Drama u Njemačkoj: Naoružani muškarac držao četiri taoca u kafiću, oglasila se policija

Trump je proveo četiri minute na klupi za svjedoke nakon što su odvjetnici Jean Carroll iznijeli svoju verziju slučaja. Sudac je odbio prijedlog bivšeg predsjednika SAD-a da se ta tužba odbaci.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene