Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tumačenje zakona

Trump: ''I loš srednjoškolac presudio bi u moju korist''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump tvrdi da je odluka suda da se njegova naredba stavi izvan snage - anti-sigurnosna.

Američki predsjednik Donald Trump dao je svoj argument za izvršnu uredbu kojim zabranjuje državljanima pojedinih muslimanskih zemalja da uđu na teritorij SAD-a, tvrdeći da je odluka suda da se njegova naredba stavi izvan snage - anti-sigurnosna.

Pročitajte i ovo Screenshot Vučić oduševljen Srbi bijesni, Trumpov zet u Beogradu želi graditi luksuzne nebodere: "To je van pameti graditi na tom mjestu" Donald Trump Cjenkao se sa sudom Trumpu istječe vrijeme: Mora platiti 454 milijuna dolara ili bi mogao ostati bez nekretnina

Ističući da američki predsjednik ima široke ovlasti da kontrolira tko ulazi u SAD, Donald Trump iz zakona iščitava te proglašava da bi čak i ''loš srednjoškolski učenik'' presudio u njegovu korist.

''Ovo nije samo za mene. Ovo je za Obamu, za Ronalda Reagana, za Predsjednika. To je napravljeno, što je najvažnije, radi sigurnosti. To je napravljeno radi sigurnost naše nacije, radi sigurnosti naših građana, tako da u zemlju ne ulaze ljudi koji bi nam mogli nauditi. Zato je to napravljeno. Nije moglo biti napisano preciznije'', rekao je Trump, javlja CNN.

Dodao je da je njegova izvršna naredba ''napisana lijepo'' i u potpunosti u skladu s američki statutom.
U srijedu navečer, pred federalnim prizivnim sudom objavljeni su argumenti oko zabrane putovanja u SAD. Odluka suda se očekuje uskoro, odnosno "ovaj tjedan", najavljeno je iz suda uoči početka saslušanja o toj uredbi.

Podsjetimo, sudac James Robart iz Seattlea u petak je suspendirao Trumpovu zabranu, otvorivši mogućnost ljudima iz tih zemalja da ponovno ulaze u zemlju.

Protivnici tvrde da su 90-dnevna zabrana koja pogađa državljane Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena i zabrana ulaska svih izbjeglica na 120 dana ilegalne.

Država Washington tvrdi da su zabrane nanijele golemu štetu, jer se neki studenti iz tih država nisu mogli vratiti na sveučilišta. Trumpova zabrana prošlog je tjedna dovela do masovnih prosvjeda i zbrke u američkim zračnim lukama, a nakon što je stupila na snagu 27. siječnja opozvano je oko 60 tisuća viza.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene