Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje maloljetno

Trojica Izraelaca priznala ubojstvo Palestinca iz osvete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri Izraelca uhićena zbog ubojstva palestinskog tinejdžera priznala su da su ga oteli i živog spalili, objavili su izraelski dužnosnici o tom zločinu koji je pokrenuo najveći sukob Izraela i Hamasa u Pojasu Gaze nakon 2012.

Osumnjičeni, od kojih su dvojica maloljetnici, istražiteljima su rekli da su Mohameda Abu Kudaira ubili iz osvete za prošlomjesečno ubojstvo trojice učenika izraelske vjerske škole na okupiranoj Zapadnoj obali. Imena osumnjičenih nisu objavljena.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

Ta su dva incidenta izazvala izraelsku vojnu akciju protiv islamističkog pokreta Hamas u Pojasu Gaze u kojem je dosad poginulo 166 Palestinaca. Stotine raketa ispaljene su iz Gaze na Izrael.

Treći osumnjičenik, suočen s najtežim optužbama mogao bi zatražiti ublažavanje optužnice zbog povijesti psihičke bolesti.

VIDEO Šokantna tehnika upozorenja na napad: Raketom im 'pokucaju na krov'

Prema izraelskoj sigurnosnoj agenciji Shin Bet, trojica osumnjičenih su u ranim satima 2. srpnja, kada muslimani obilježavaju kraj ramazanskog posta, "nekoliko sati patrolirala arapskim četvrtima Jeruzalema pokušavajući naći žrtvu za otmicu, dok nisu opazili Mohameda Abu Kudaira".

"Strpavši ga u automobil, odvezli su se do šume izvan grada gdje ga je 29-godišnji osumnjičenik tukao po glavi metalnom šipkom i, uz pomoć dvojice sedamnaestogodišnjaka, polio benzinom i zapalio", ističu u agenciji.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu, koji je optužio Hamas za ubojstvo trojice izraelskih tinejdžera i naredio napad na taj militantni islamistički pokret, osudio je Kudairovo ubojstvo kao "gnjusan čin".

Policiji je je naredio da hitno pronađe krivce i obećao punu istragu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene