Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte video

VIDEO Šokantna tehnika upozorenja na napad: Raketom im 'pokucaju na krov'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelska vojska koristi telefonske pozive, ali i udar malenim projektilom kako bi upozorila da slijedi puno gori napad...

Na YouTube-u je osvanuo video tehnike koju izraelska vojska koristi kako bi palestinske civile upozorila na raketni napad. Na snimci koja je objavljena na profilu novinske agencije Watania prikazan je mali projekti koji udara krov jedne kuće, piše Independent.

Pročitajte i ovo Ilustracija Donijeli odluku nakon istrage Njemačka nastavlja suradnju s UNRWA-om: Nema dokaza da su u njihovim redovima bili teroristi Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku

Oko 15 minuta kasnije dvije rakete uništile su kuću, a u zrak se digao oblak dima. Kada se prašina slegnula otkriven je puni opseg štete. Kuća je uništena.

U napadima na Gazu ubijeno najmanje 166 osoba, svaki treći ubijeni - dijete

Prvi projektil dio je kontroverznog sustava upozorenja koji koristi izraelska vojska kako bi pokrenula evakuaciju civila iz struktura za koje utvrdi da možda imaju veze s Hamasovim militantima.

U međuvremenu, dok broj žrtava raste, a stotine Palestinaca bježe iz Gaze, izraelski premijer rekao je da bi misija rušenja Hamasa mogla potrajati. Benjamin Netanyahu izjavio je naime da ne znaju kada će operacija zvršiti.

Zastrašujući telefonski pozivi: 'Napustite dom, imate pet minuta do udara rakete'

Takozvanu tehniku 'kucanja na krov' osudio je Amnesty International. 'Nema šanse da projektil ispaljen na civilne kuće može predstavljati učinkovito upozorenje'. Amnesty International zailježio je slučajeve u kojima su civili ubijeni ili ozlijeđeni u takvim operacijama u pojasu Gaze', rekao je Philip Luther.

Dom iz videa pripadao je Samiru Nofalu koji je, srećom, s obitelji i susjedima uspio pobjeći na vrijeme, ali drugi nisu bili te sreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene